“Sürekli Mutluluğun Anahtarı Veganlıkta Saklı”

Dünyanın en mutlu adamı: “Sürekli mutluluğun anahtarı veganlıkta saklı”

Matthieu Ricard, bir Tibet Budist rahibi ve bir mutluluk uzmanı.Mutluluk El Yazısı: Hayatın En Önemli Becerisini Geliştirme Rehberi‘nin yazarı ve nörobilimciler tarafından “daha önce hiç bildirilmemiş” bir seviyede gama dalgası ürettiği keşfedilen ve bu olaydan sonra “dünyanın en mutlu adamı” olarak etiketlenen Ricard, insanları vegan yaşam tarzını benimsemeye çağırıyor.

PETA’nın Facebook sayfasında paylaşılan bir videoda Ricard “Bu dünyayı bizimle paylaşan ve diğerleri gibi acı çekmekten kaçınan ve hayatlarını yaşamak isteyen 8 milyon türün kaderi için endişe duyuyorum” dedi.

Uyarı: Bu video, et için öldürülen hayvanların görüntülerini içermektedir.

Videoda adım adım, can çekişe çekişe ölen hayvanlardan bahseden Richard bu durumun hayal dahi edilemeyecek düzeyde vahşet içerdiğini bizlere söylüyor. “İnsanlar o hayvanları görünce onlara bakamıyorlar, hayvanları sevdiklerini söylüyorlar. Eğer hayvanları seviyorsan bu görüntüyü izle ve harekete geç

“İnsanlara ‘adalet ve ahlakı sorguluyorsunuz, değil mi’ diye sorduğunuzda herkes ‘evet’ derdi.”

“Öyleyse düşünebilen varlıklara gereksiz acı çektirmenin adil ve ahlaklı olup olmadığını kendinize sorabilirsiniz.”

“Durum tam da böyle, çünkü bugün bu acılar tamamen gereksiz

Et endüstrisinin çevresel etkisini ve sağlık maliyetlerini vurgulayan Ricard, “Gerçek mutluluk ancak ve ancak başkalarına zarar vermekten kaçınmak yoluyla elde edilebilir, bu yüzden lütfen benim gibi vegan olmayı tercih edin” dedi.

Bunun dışında vegan diyetiyle ilgili halihazırda birçok çalışma mevcuttur.

Diyabet ve kalp rahatsızlığı gibi pozitif sonuçlar verdiği gözlenen ve diğer hastalıkların riskini azaltma yolunda bitki temelli bir diyetin etkisini ölçmek amacıyla birçok bilimsel çalışma yapılmıştır.

Bir vegan diyeti az önce saydığımız diyabet ve kardiyovasküler rahatsızlıklarının yanında artrit hastalarının da belirtilerini hafifletir ve İngiltere’de her 6 kişiden 1’ini etkileyen ve öne çıkan ölüm nedeni olan obeziteyi önlemeye yardımcı olabilir.

2016’da Oxford’da yapılan bir araştırma, vegan diyetinin kitlesel olarak benimsenmesinin yılda 8,1 milyon ölümü azaltacağını savunuyor.

KaynakThe Telegraph

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et