Fırat Çakıroğlu Cinayeti ve Katili Nurullah Semo

Fırat Çakıroğlu Cinayeti Nasıl Oldu? Katil Nurullah Semo Kimdir? Ege Üniversitesinde O Gün neler Yaşandı?

Olay Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015’te gerçekleşti. Karşıt görüşlü öğrencilerin tartışmasıyla ve birbirlerine taş atmasıyla başlayan olayda Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanarak öldürüldü. Olay sonrası yapılan soruşturmada , Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Nurullah Semo tutuklandı.

Fırat Çakıroğlu Kimdir ve Cinayeti

Fırat Çakıroğlu Cinayeti ve Katil Nurullah Semo

Olay Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015’te gerçekleşti. Karşıt görüşlü öğrencilerin tartışmasıyla ve birbirlerine taş atmasıyla başlayan olayda Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanarak öldürüldü. Olay sonrası yapılan soruşturmada , Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Nurullah Semo tutuklandı.

Fırat Çakıroğlu Kimdir ?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, karşıt görüşlü öğrenciler ile girdiği tartışma sonucu bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden ülkücü Ege Üniversitesi öğrencisi. 1 Ocak 1991 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu’nun tek evladı. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu’nun Diyarbakır’a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır’da geçirdi.

CHP’li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olarak biliniyordu. Fırat Çakıroğlu’nun adı, Tarsus’da adına açılan spor merkezine, Nazilli’de bir parka verilmiştir. Elvankent’te de adına bir hatıra ormanı oluşturulmuştur. İzmir’in Menderes ilçesinde de bir spor tesisine adı verilmiştir.

Nurullah Semo Kimdir ?

Cinayetten tutuklanan ve Cinayetin sanığı Nurullah Semo, 880 gün süren yargılanma döneminden sonra terör örgütü üyeliğinden 15 yıl, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı  Nurullah Semo’nun ailesi Van’ın Çatak İlçesi Kacit Mahallesi Sak Mezrası’nda oturuyor. 14 çocuklu Semo Ailesi çiftçilik yapıyor ve Nurullah Semo da ailenin dördüncü çocuğu. Açıklama yapan babası ben okumaya gönderdim kavga etsin diye değil diyerek Fırat Çakıroğlu’un ailesine baş sağlığı diledi.

Mahkeme örgüt üyeliği suçlarını redderek Kendisine hiçbir şekilde baskı oluşturacak müdahalede bulunulmamasını istedi. Savunmasını başlayan sanık Semo, hiçbir partiye ve gruba üye olmadığını, hiçbirinin kapısından içeriye girmediğini belirterek, örgüt üyeliği suçlamalarını kabul etmedi. İçeride kaldığı süre göz önüne alınacak olursa infaz kanununa göre 5 yıl sonra açık ceza evine geçebilecek ve ailesi ile hafta sonları görüşebilecek.

Kaynak : Facebook, Wikipedia, Ekşi Sözlük

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et