Tens Nedir? Tens Cihazı Ne İşe Yarar?

Tens Cihazları Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Tens olarak da bilinen Tens Cihazları bir çok medikal mağazasında rahatlıkla bulabileceğiniz ürünlerdendir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde kullanılmasının yanı sıra sporcular tarafından da kullanılmaktadır. Tens masajı olarak da bilinmektedir. Peki nedir bu tens cihazı?

Tens Nedir? Tens Cihazı Ne İşe Yarar?

Birçok insan tarafından kullanılan Tens Cihazı, genellikle eklem ağrıları, diz, boyun, bacak ve kollarda kullanılmaktadır. Fakat migren gibi hastalıklarda da kullanıldığı bilinmektedir. Tens cihazlarını medikal firmalarından 100 ile 200 tl arasında bulabilirsiniz. Tens cihazlarının çoğu şarj edilebilir pillerle çalışırken, elektro pedlere giden sinyal kullanıcı tarafından ayarlanmaktadır.

Özetle Tens cihazı vücuda yapıştırılan elektro pedler aracılığı ile sinir sistemine ve kaslara elektirik sinyalleri gönderir. Kaslarını çalıştırırken aynı zamanda ağrıları azaltır ve şiddetli ağrıları dindirir.

Sıklıkla belirli bölgelerde kronik ağrıları olan hastalar tarafından tercih edilmektedir. En büyük faydası da bu alanda görülür, çünkü her gün ağrı kesici kullanmak organlara zarar vermektedir. Ağrı kesiciler karaciğer ve böbrek gibi organlarınızın çok çalışmasına neden olarak organlara hasar vermektedir. Tense cihazı ile ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Ayrıca kas yapmak, zayıflamak, lokal yağlardan kurutulmak içinde kullanılan cihazın zayıflama konusunda ne kadar etkilidir bilinmiyor. Tens cihazlarının iddiası 15-30 dakikalık seanslar içerisinde 100 mekik çekmiş kadar enerji harcattığıdır. Kalori yaktırdığı ve kasları çalıştırdığıdır.

Tens Cihazı Nasıl Kullanılır ?

Tens Cihazı Nasıl Kullanılmalıdır?

Piyasada oldukça fazla tens cihazı bulunmaktadır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde en çok tercih edilen ve fiyat-kalite ilişkisi içerisinde en iyi cihaz Wollex çift kanallı cihazdır. Fakat tüm tens cihazları basit bir mantıkla çalışır. öncelikle cihazın yanında gelen pedler ile kablolar birbirine bağlanır ve vücuda  istenilen bölgeye yapıştırılır, daha sonra cihazın üzerine takılır.

Cihazı açtıktan sonra cihazın üzerinde bulunan arm, leg, feet, sholder (kol, bacak, ayak ve omuzlar) gibi seçeneklerden size uygun olanı seçiniz. Daha sonra elektro sinyallerin şiddetini ayarlayabilirsiniz. Pressure, thumb, vibrate (baskı, vurma, titreşim) seçeneklerinden birini seçerek kullanabilirsiniz. Elektro pedlere gidecek sinyalin kuvvetini canınızı yakmayacak şekilde ayarlamanız önerilmektedir. Cihazın üzerinde bulunan 15-30 dakikalık seansları kullanabilirsiniz. Eğer elektro pedleriniz çalışmıyorsa bağlantılarını kontrol edin ve yine çalışmaz ise yerlerini değiştirin mutlaka çalışacaktır. Fizik tedavi merkezlerinde kullanılan bu cihazlarda, hastanın isteğine göre beraberinde soğuk-sıcak torbalar ile birlikte kullanılabilmektedir.

Dikkat edilmesi gereken hangisinin iyi geldiğidir. Soğuk gereken yerde sıcak uygulanırsa ağrı artabilir. Bazı cihazların yanında terlikte gönderilmektedir çalışma sistemi tens terliklerinin de tıpkı elektro pedler gibidir. Fakat bizim aldığımız üründe terlikler bozuk çıkmıştı. 100 TL’lik ürün içinde iade etmek,  30 gün beklemek sonra merkezine git -gel mantıksız geldiğinden pek üzerine düşmedik. Sizde kullandığınız tens cihazı ile ilgili yorumlarınızı esirgemeyin ve tecrübelerinizi paylaşın. Önerebileceğiniz tens cihazları varsa alt kısımda yorumlarda bunları da önerebilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeniz dileğiyle…

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et