Suda Bekleyen El ve Ayak Neden Buruşur?

El ve ayak buruşmasını uzmanlar biyokimyasal tepkimelerden kaynaklı olduğunu söylerken İngiltere’de ki Newcastle Üniversitesi yaptığı araştırmayla yeni bir açıklama daha getirdi.

El ve Ayak buruşması neden olur?

Suda El ve Ayak Neden Buruşur?

Derinin suda beklemesiyle buruşmaya neden olan faktörlerin neler olduğu hepimizin aklında soru işareti. Bazı açıklamalara göre buruşmanın biyokimyasal tepkimelerden kaynaklı olduğu söylenmektedir fakat Newcastle Üniversitesi yeni bir iddia öne sürdü. Tom Smulders’in yaptığı araştırmaya göre buruşmaya neden olan şey suyla temas eden vücudumuzun adaptasyon geçirerek işlevsel bir hale dönüşmesidir. Smulders buruşmuş deriyi araçların daha iyi yol tutmasını sağlayan lastiklerin tırtıklara benzeterek özellikle tutma ve kavrama işlerimizi yaptığımız el ve parmaklarımızdaki derinin suda buruşarak parmaktaki izleri daha kabarık hale getirdiği bu sayede nesneleri elimizden kaymadan kolayca tutabildiğimizi, ayak parmaklarındaki buruşmanın ise kaygan zeminde çıplak ayak ile dolaşıldığında ayakların kaymasını önlediğini söyleyerek konuya farklı bir bakış açısı kazandırmıştır.

Ayak buruşması

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et