O Meyve’nin Sağlık İçin Yararları Saymakla Bitmez! Mutlaka Tüketin…

Sivas’ta çokça tüketilen Bu meyve Limondan Daha Etkili C vitamini Deposu 1 tanesi bile o sorunu önler

Sivas ve Çevresindeki şehirlerde bu meyveyi bilmeyen yok! Eminiz Sizlerde duyunca mutlaka yemek isteyeceksiniz! Bakın ne gibi faydaları var

Sivas ve İlçelerinde yaygın olarak tüketilen bu minik meyve bir çok hastalığa karşı şifa kaynağı. Aluç meyvesi duydunuz mu bilmiyorum ama tadıyla kendisine aşık eden bu meyve aynı zamanda yararlarıyla da şifa saçıyor

Mutlaka Sivaslı olanlar hayatı boyunca yemiştir. Bir efsaneye göre İstanbul’da çok fazla Sivaslı olduğu söylenir. Ancak Sivaslılar memleketlerine gittiği zaman aluç yer mi yemez mi bilemiyorum.

İstanbul’da ise aluç bulmak pek kolay olmayabilir. Bulan da zaten yararlarını ya bilmiyordur ya da sevdiği için yiyordur

Oysa aluç meyvesinin birden çok yararı var.Saymakla bitmez.

Sizlere şunu belirtmek istiyorum burada yazılan faydalarını . Öğrenince sizlerle paylaşmak istedim.

Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşarak onların yararlanmasını sağlayabilirsiniz..

1- Bağışıklığı Güçlendiren

Alıç içerdiği C Vitamini sayesinde, vücutta birikmiş olan tehlikeli toksin maddeleri yok etmekte çok yardımcı olur. Alıç aynı zamanda antioksidanlar açısından da çok güçlü bir kaynaktır. Bu sebeple de beyaz kan hücrelerinin aktivitesini artırır ve bağışıklığın güçlenmesine yardım eder.

2- Kolesterol ile Mücadele eder

Alıç birçok şeye faydalı olduğu gibi kötü kolesterolü ortadan atıp iyi kolesterolü çoğaltmak gibi bir faydası da vardır. Alıç kalbi korur. Göğüs ağrısı gibi rahatsızlıkları ortadan kaldırır.

3- Yaşlanma Belirtilerine Karşı cildinizi  Korur

Alıç çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Hayatı tehdit eden hastalıkları önlemek için serbest radikalleri etkisiz hale getirir. Aluç insanların cildinin parlaklığını korur. Aynı zamanda alıçın yaşlanma belirtilerini kontrol eden yaşlanma karşıtı özellikleri de bulunur.

4- Kalp Damar Sağlığını Korur

Alıç, insanların kalplerini koruyan ve kalp damar sağlığını önemli ölçüde artırmaya yarayacak olan flavonoidlerle dolu zengin bir yiyecektir. Ayrıca alıç kan damarlarındaki pıhtıların önlenmesine de yardımcı olur.

5- Kanseri Önleyici etkileri vardır.

Alıç kanser gibi ölümcül ve tehlikeli hastalıkları önlemek için kullanılır. Alıç serbest radikaller ile savaştığı için onların sebep olduğu kanser ve diğer hastalıkları önler. Aynı zamanda alıç tüm kanserlere savaşacak olan antioksidanlar içerir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et