BİM, A-101 ve ŞOK Marketleri Kapatılacak Mı? İşin Aslı Ne? Bu Haberler Doğru mu?

Türkiye’nin en çok tercih edilen BİM,   A-101 ve ŞOK marketleri kapatılacak mı? Herkes Şaşırdı kaldı.

Bugün Türkiye’de kuşkusuz en çok tercih edilen marketleri hangisi diye sorsanız verilecek yanıt bellidir. BİM, A-101 ve ŞOK peki bu marketlerle ilgili yapılan haberler doğru mu? Kapanacaklar mı?

BİM, a101 ve ŞOK marketleriyle ilgili bir çok haber sitesi bir çok gazete  manşet atmıştı. Neymiş efendim BİM, A-101 ve ŞOK kapatılabilir mi? BİM, a101 ve ŞOK Kapanacak mı?

Başlığa bakıp geçen okur sayısı o kadar fazla ki bir anda bu haber halk arasında ucuz ucuz alışveriş yaptığımız BİM, A-101 ve ŞOK marketleri kapanırsa ne olacak sorusunu sormaya başladılar

Oysa BİM, A-101 ve ŞOK marketlerinin kapatılacağı filan yok!.

İşin aslı şudur….

Ticaret Bakanlığı A101, Bim ve Şok marketleri için kararını verdi. Esnafı ve Bakkalı korumak için adımlar atan Ticaret Bakanlığı “tedarik ve dağıtım kooperatifi” modelini entegre edeceğini duyurdu. BİM, A101 ve Şok market açmak için artık yüksek nüfus şartı aranacağı belirtildi.  Bakkalları ve küçük esnafı yaşatabilmek için atılan adımda nüfus şartı 5000’den küçük olan yerleşim yerlerinde açılan A101, Şok ve Bim marketleri kapatılacak.

Yani nüfus eğer 5000’den fazlaysa bu marketlerin kapanma gibi bir durum söz konusu değil.  Bu marketlerde zaten nüfusu az olan yerleri tercih etmiyorlar . Yoğunluk neredeyse oraları tercih ediyorlar.

BİM, A-101 ve ŞOK marketleri kapanıyor haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et