Konya’da Katliam! Aynı Aileden 7 Kişi Öldürüldü!

Konya’da, 2009 yılından bu yana aralarında husumet bulunduğu iddia edilen aileler arasında kavga çıktı. Kavga’da 7 kişi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Konya Katliam, Dedeoğlu Ailesi, K. Ailesi, Konya Meram
Konya Katliam, Dedeoğlu Ailesi, K. Ailesi, Konya Meram

Konya Meram’da  aralarında husumet bulunan Dedeoğlu ve K. ailesi arasında tartışma çıktı. K. ailesi, Dedeoğlu ailesinin fertlerine ateş açtı. Ardından evi ateşe verdi. Korkunç saldırıda Yaşar Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Sibel Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Barış Dedeoğlu yaşamını yitirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Açıklama!

Konya’daki silahlı saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki aile arasında 11 yıldır devam eden bir husumetin olduğunu söyledi. Aileler arası husumetin daha önce de emniyete intikal ettiğini ifade eden Soylu, etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin istismar olduğunu dile getirdi:

“Konya’daki bu katliam, bu alçak tertip, menfur saldırı da istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu, buraya kadar çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir. Alçak bir değerlendirmedir ve kınanması gerekir. Birileri içeriden, dışarıdan sürekli körüklemektedir. Bu istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetleri ortadadır. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatının olacağı düşüncesindeyim.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Açıklama!

Cumhuriyet Başsavcılığından Açıklama!

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtilerek, ”Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edilmiştir. Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Olayla ilgili 10 kişinin de gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, ”Aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak aralarında olayı gerçekleştiren ve halen yakalama çalışmaları devam eden şüpheli dışında 10 kişi gözaltına alınmış olup, adli işlemler devam etmektedir. Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edilmiştir. Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu vahim olay tüm yönleriyle değerlendirilmekte olup, soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Öte yandan provokatif paylaşımlarda bulunarak olayı kasten çarpıtan kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

6 Kişi Tutuklanmıştı

Katliamın 10 yıl önce iki aile arasında “kedi yavrusu” meselesinden başlayan husumetin devamı olduğu üzerinde durulduğu öğrenildi. Aileler arasında yıllardır süren husumetin geçtiğimiz 12 Mayıs’ta taşlı sopalı kavgaya dönüşmesi üzerinde her iki aileden 13 kişi yaralanmıştı. Karşılıklı şikayetlerin ardından ise 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et