Konservatör ve Restoratör Ne İş Yapar? Konservatör ve Restöratör Kimdir?

Konservatör ve Restöratör Ne Demek? Konservasyon Nedir? Restorasyon Nedir? Konservatör ve Restoratör Ne İş Yapar?

Konservatörler ve Restoratörler, gelecek için kültürel mirasın korunması amacı ile hareket eden eğitim, bilgi, beceri, deneyim ve anlayışa sahip olan bir meslektir. Temel rolü ise şimdiki ve gelecek nesillerin yararı için kültürel mirasın korunmasıdır. Çevresel bağlamı, önemi ve fiziksel özellikleri bakımından kültürel mirasın algısına, değerinin artırılması ve anlayışına katkıda bulunur.

Konservatörler ve Restoratörler

Konservatörler ve Restoratörler Ne İş Yaparlar?

Konservatör & Restoratör müzelerde, kazılarda, laboratuvarlarda, resmi mirası koruma hizmetlerinde, özel ya da bağımsız koruma işletmelerinde çalışırlar. Eserlerin bozulmalarını önlemek, nesnelerin sahip oldukları tarihi, sanatsal ve maddi önemlerini kavramaktır.

Konservatör ve Restöratör Ne Demek? Konservasyon Nedir? Restorasyon Nedir? Konservatör ve Restoratör Ne İş Yapar?

Konservasyon ve restorasyon ise, bozulmuş ve hasar görmüş bir sanat eserinin estetik ve tarihi bütünlüğünü olabildiğince ve anlaşılır bir şekilde sağlamak amacıyla yapılan onarım eylemidir.

Koruma, ağırlıklı olarak durumu istikrara kavuşturmak ve daha fazla kötüleşmesini geciktirmek amacı ile kültürel miras üzerinde gerçekleştirilmiş olan direk eylemlerden oluşur.

Restorasyon, mümkün olduğunca estetik, tarihi ve fiziksel özelliklerin ilişkili olduğu sürece, algısını, kıymetini ve anlaşılmasını kolaylaştırmak amacı ile hasar görmüş veya bozulmuş olan kültürel mirasın üzerinde gerçekleştirilmiş olan direk eylemden oluşmaktadır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et