Kedi Kumu Kediler İçin Zararlı Mı? Çam Peleti Nedir?

Kedi Kumu Kediler İçin Zararlı Mı? Kumun Kediler İçin Zararı Nedir? Kum Yerine Kullanılabilecek Alternatif Bir Şey Var Mı? Çam Peleti Nedir? Nasıl Kullanılır? Kediniz İçin Kullandığınız Kumun Zararlı Olup Olmadığını Araştırdık…

Sodyum bentonit kedi kumlarının topaklanmasını ve kolay temizlenmesini sağlar. Bu madde genişleyen bir çimento gibi işlev görür. Kediler tuvalet ihtiyaçlarını giderdikten sonra kendilerini yalar ve kumdan kalan maddeleri de yutarlar. Ayrıca kedi kumları birçok probleme yol açabilir. Bunlar arasında ishal, kusma, bağırsak ve böbrek problemleri yer alıyor. Ayrıca kedi kumunun sadece kedilere değil insanlara da zararları vardır. Kristalleştirilmiş silikon tozu birçok kedi kumunda bulunan bir maddedir. Hem insanlar hem de hayvanlar için solunduğunda kanserojen olduğu biliniyor. Yani klristalleştirilmiş silikon tozu silikozis ismi verilen hastalığa neden olup ölümcül olabilir. Peki kedi kumunun bir alternatifi var mı? Evet, kedi kumunun daha sağlıklı bir alternatifi vardır. Kedi kumu yerine çam peleti kullanabilirsiniz.

Çam Peleti Nedir?

Çam peleti, çeşitli çam ağaçlarının ve yan ürünlerinin kurutulup, öğütüldükten sonra yüksek basınç altında sıkıştırılması ile oluşur. Küçük silindirler şeklindedir. Genellikle 6-12 mm çapında, 10-30 mm uzunluğunda olur.

Çam Peleti Kullanmanın Avantajları?

  • Kediler için sağlıklıdır. İnsanlara da bir zararı yoktur.
  • Diğer kedi kumları gibi tozutmaz
  • Çam peleti %100 doğaldır.
  • Tuvalete atılabilir, suda ve doğada çözünebilir.
  • Kedilerin ayaklarına ve tüylerine yapışmaz.
  • Kokuyu daha iyi hapseder.

Çam Peleti Nasıl Kullanılır?

Hem topaklanan hem de topaklanmayan pelet olarak ikiye ayrılır. Topaklanma özelliği olan peletler için daha büyük delikli temizleme küreği ile kullanılabilir. Ayrıca topaklanmayan peletler ise elekli kedi tuvaleti ile kullanılmaktadır. Bu kum kaplarının tabanı ikilidir. Üstte elekli bir kısım altta ise düz bir zemini vardır. Dolayısıyla elekli kısmı kaldırdığınızda dibe çöken toz kısımdan kurtulabilirsiniz. Fakat kedinin kakasını kürek ile almanız gerekmektedir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et