Hıncal Uluç Öldü Mü? Hıncal Uluç Kimdir?

Geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılan ve daha sonrada entübe edilen gazeteci Hıncal Uluç’un öldüğü iddia edildi. Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan yorumlarda Hıncal Uluç’un hayatını kaybettiği söylendi.

Hıncal Uluç Öldü Mü
Hıncal Uluç Öldü Mü

Sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakıma alınan ve geçtiğimiz günlerde entübe edilen 83 yaşındaki gazeteci Hıncal Uluç’un hayatını kaybettiği iddia edildi. Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda öldüğü söylenen gazeteci yazar Hıncal Uluç’un son olarak iyileştiği ve durumunun daha iyi olduğu haberleri yapılmıştı.

Hıncal Uluç Kimdir?

Hıncal Uluç 1 Kasım 1939 yılında Kilis’te dünyaya gelmiştir. Türk gazeteci ve yazardır. İlkokula Bandırma’da başlayan Uluç, 1950 yılında Kilis’te bitirmiştir. 1952 yılında Antakya’da ortaokula başlamış, geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesi’nde tamamlamıştır. Bir dönem İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğrenim görmüş, sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanmıştır.

Yenigün’de 17 yaşında, sıkıyönetim gereği altı sayfa çıkan gazetenin spor sayfasını hazırlamaya başlamıştır. 1980 senesinde Gelişim Yayınları’nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul’a gelmiştir. Zafer Mutlu’nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazmaya başlamıştır. 1994 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu topuğundan vurulmuştur. 2004 yılında Antalya Valisi Alaaddin Yüksel hakkında yazdığı bir yazıdan dolayı 2008 yılında 1 ay hapis ve 898 TL para cezasına çarptırılmıştır.

Şu anda Sabah gazetesinde köşe yazıları yazmakta ve a Spor’da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu yapmaktadır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et