İsmail Küçükkaya Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

İsmail Küçükkaya, FOX TV’de haftaiçi hergün Çalar Saat programı ile karşımıza çıkıyordu. Şimdi ise hafta içi her gün sabahları Yeni Bir Sabah programı ile Halk TV’de izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. İsmail Küçükkaya, herkes tarafından merak edilen bir isim olarak karşımıza çıkıyor. İsmail Küçükkaya Kimdir?, Nereli?, Kaç Yaşında?, Eşi Kim?, Evli Mi?, Çocuğu Var Mı?, Hayatı, Biyografisi, Eğitimi ve kariyeri ise yazımızda…

İsmail Küçükkaya Kimdir, Hayatı ve Biyografisi
İsmail Küçükkaya Kimdir, Hayatı ve Biyografisi

İsmail Küçükkaya Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Hayatı ve Kariyeri

İsmail Küçükkaya gazeteci ve sunucudur. Gazeteci İsmail Küçükkaya 20 Ocak 1972 yılında Kütahya’ya bağlı Simav ilçesinde doğmuştur. Yunus ve Halise Küçükkaya’nın oğlu olarak doğan Küçükkaya aslen Kütahyalı’dır. İlk ve orta öğrenimini Kütahya Simav’da tamamlayan İsmail Küçükkaya, üniversite eğitimi için Ankara’ya gelmiştir. Daha sonra Ankara’da 1993 yılında Gazi Üniversitesinde Gazetecilik bölümünü bitirmiştir. Eğitimi sırasında ilk olarak kariyerine Hürriyet gazetesinde muhabirlik yaparak başlamıştır.

İsmail Küçükkaya Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hayatı ve Biyografisi, Evli mi, Çocuğu Varmı
İsmail Küçükkaya Kimdir?, Kaç Yaşında?, Nereli?, Hayatı ve Biyografisi, Evli mi?, Çocuğu Var mı?

Sırasıyla Hürriyet, Sabah, Star ve Akşam gazetelerinde çalışarak kariyerinde ilerleyen Küçükkaya, 2000’li yıllardan itibaren köşe yazıları yayınlamaya başlamıştır. Bu görevine ek olarak aynı zamanda SKYTürk adlı televizyon kanalının Ankara temsilcisi olarak mesleğini sürdürmüştür. 2008 yılına gelindiğinde bu görevinden ayrılan İsmail Küçükkaya, Akşam Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olmuştur. Fakat 2013 yılınan gelindiğinde ise Gezi Parkı Olaylarından ötürü bu görevinden alınmıştır. Daha sonra FOX TV ekibine katılmıştır.

İsmail Küçükkaya’nın FOX TV Ekibine Katılması

Gezi Parkı olayları sonrası Akşam gazetesi genel yayın yönetmenliği görevinden alınan İsmail Küçükkaya, 2013 yılının Eylül ayından FOX TV’de çalar saat programını sunmaya başlamıştır. Halen bu görevini sürdürmekte olan İsmail küçükkaya FOX TV’de 8 yıldır çalışmaktadır. İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programını sunmaktadır. Ek olarak Küçükkaya 2019 yerel seçimleri öncesi “İstanbul 2019 Seçim Özel” programının moderatörlüğünü üstlenmiştir.

İsmail Küçükkaya’nın Ödülleri

Ayrıca İsmail Küçükkaya gazeteci ve sunucu olarak 2017 yılında Türkiye Altın Marka Ödüllerinde “Yılın Televizyon Sunucusu” ödülünü almıştır. Daha sonra 2018 yılında ise Küçükkaya MGD Ödüllerinde “En İyi Sabah Haber Kuşağı” ödülüne layık görülmüştür.

İsmail Küçükkaya’nın Yayınları ve Kitapları

  • Cumhuriyetimize Dair (2008)
  • Cumhuriyet’in İlk Yüzyılı (2012; İlber Ortaylı ile birlikte)
  • Korkma (2016)
  • Biraz Cesaret (2019)
  • Fikri Hür Vicdanı Hür (2020)

İsmail Küçükkaya’nın Özel Yaşamı

İsmail Küçükkaya ilk evliliğini 2002 yılında sonlandırmıştır. İlk eşinden ayrılan Küçükkaya daha sonra İsmail Küçükkaya Eda Demirci ile 2016 yılında evlenmiştir. Fakat bu evlilikte uzun sürmemiş Eda Demirci İsmail Küçükkaya’nın kendisine şiddet uyguladığını söyleyerek İsmail Küçükkaya’dan ayrılmıştır. Ayrıca İsmail Küçükkaya’nın bu iki evliliktende çocuğu olmamıştır. Kamuoyunda Atatürkçü ve Kadın hakları savunucusu bir gazeteci olarak tanınmaktadır.

Hakkında Merak Edilen Sorular

İsmail Küçükkaya hakkında en çok sorulan soruların başında ilk eşi kim?, ilk eşinden neden ayrıldı?, çocuğu var mı? ve İsmail Küçükkaya evli mi gibi sorular yer alıyor. İsmail Küçükkaya’nın ilk eşinden neden ayrıldığı bilinmezken ikinci eşi Eda Demirci şiddet gördüğü gerekçesiyle İsmail Küçükaya ile olan evliliğini sonlandırmıştır. Ayrıca İsmail Küçükkaya’nın bu iki evliliktende çocuğu yoktur. İsmail Küçükkaya şu anda ise bekardır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et