Zeynep Erkunt Armağan Kimdir? Neden Öldü? Kaç Yaşındaydı?

Zeynep Erkunt Armağan Kimdir? Neden Vefat Etti? Zeynep Erkunt Armağan Kaç Yaşındaydı, Ne İş Yapardı? İlk Yerli Traktörü Üreten Zeynep Erkunt Armağan Hayatını Kaybetti. Armağan’ın ölüm haberi sonrasında yaşamı ile ilgili bilgiler ise araştırılan konular arasında yer aldı. Peki Zeynep Erkunt Armağan Kimdir, Neden Öldü?

Ankara’da doğan Zeynep Erkunt Armağan ilk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur. Evli ve 2 çocuk annesidir. Zeynep Erkunt Armağan, Türkiye’nin ilk sanayicilerinden ve Ankara Sanayi Odası’nın kurucularından Mümin Erkunt’un kızıdır. ASO Eski Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlarından Mümin Erkunt’un kızı olan Zeynep Erkunt Armağan, iş hayatına Erkunt Sanayi Döküm ve Makine Fabrikaları’nda başlamıştır. 2003 yılında kurulan Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin kurucu ortakları arasında yer almıştır. 2006 – 2016 yılları arasında Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin Genel Müdürlüğünü yapmıştır. Daha sonra 2014- 2019 yıllari arasında da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Fortune Dergisi tarafından yapılan araştırmada 6 yıl üst üste “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde yer almıştır. Zeynep Erkunt Armağan, Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üreten kişidir.

Zeynep Erkunt Armağan, 5 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetti. Genç iş insanının ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et