Kurdeşen Nedir? Ürtiker Nedir? Nasıl Geçer? Tedavisi

Kurdeşen Nedir ? Kurdeşen Dökmek Ne Demektir ?

Halk arasında bilinen adıyla Kurdeşen yani Ürtiker, en bilinen deyimiyle “kurdeşen dökmek” vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan resimde de görebileceğiniz gibi yuvarlak genelde kaşıntılı çeşitli nedenlerle oluşan kaşıntılı döküntü olarak tanımlanır. Ürtiker yani kurdeşen bulaşıcı bir hastalık değildir. Ürtiker’in (kurdeşen) bir çok nedeni olabileceği gibi ürtiker’in çeşitleri bulunmaktadır.  gibi Aşağıda Kurdeşen yani ürtiker resminde görebilirsiniz.

Ürtiker Nedir? Kurdeşen Nedir? Nasıl Geçer? Belirtileri ve Tedavisi resimli
Ürtiker Nedir? Kurdeşen Nedir? Nasıl Geçer? Belirtileri ve Tedavisi

Ürtiker (kurdeşen) Nedir ?

Kurdeşen dökmek deyimiyle bilinen Ürtiker ciltte rahatsız edici ve alerjik reaksiyonlar bağlı olarak çıkan dermatolojik bir hastalıktır. Her yaşta görülebilir olan bu cilt hastalığı yuvarlak ve kırmızımsı vücudun herhangi bir bölgesinde çıkabilen lekelerle kendini gösterir. Genellikle tam olarak neden olduğu saptanamamakla beraber 1 hafta ile 6 hafta belki 1  yıl gibi sürelerle vücutta bu lekeler oluşabilir. Ürtiker yani kurdeşen bir tetikleyicisi vasıtasıyla ortaya çıkar. Yiyecek, içecek, giysi, şampuan değişimi, sabun değişimi, hava değişimi ve bunun gibi bir çok neden kurdeşen’i tetikleyebilir.

Kurdeşen Nedir ? Kurdeşen Dökmek Yani Ürtiker Nedir ?
Kurdeşen Nedir? Kurdeşen Dökmek Yani Ürtiker Nedir ? Ürtiker Sebepleri? Ürtikere Ne İyi Gelir? 

Ürtiker yani Kurdeşen Nasıl Geçer ? Ürtiker Kurdeşen Tedavisi Nasıl Olur ?

Kurdeşen Nedir? Resimli Kurdeşen Ürtiker Tedavisi Kurdeşen Tedavisi
Kurdeşen Nedir? Kurdeşen Kesin Çözüm Bitkisel Çözümler Resimli Kurdeşen

Ürtiker, yani ciltte oluşan çeşitli nedenlere bağlı kaşıntılı döküntü tedavisi için öncelikle bir dermatolog yada cildiye doktoruna gidiniz. Doktorunuz size alerji testi uygulayarak hangi maddeye veya yiyeceğe alerjiniz olduğunu ve kurdeşen yani ürtiker’in neden olduğunu saptamaya çalışacaktır. Daha sonrasında buna neden olan şeyler ortadan kaldırılarak bu cilt hastalığının geçmesi için anti-histamin ilaçlar verecektir. Tabi bu hastalık yinede tam olarak geçmeyeceği gibi birden bire ortadan kayboladabilir. İğne ve ilaç tedavisi uygulanan hastalıkta bu hastalığı meydana getirebilecek etmenlerden uzak durulmalıdır. Her ne olursa olsun bir cildiye veya dermatoloğa gitmekte doktora gitmekte fayda vardır.

Ürtiker "Kurdeşen" için Hangi doktora Gitmeli - Dermatolojik Hastalıklar
Ürtiker “Kurdeşen” için Hangi doktora Gitmeli – Dermatolojik Hastalıklar

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et