Vegan Olmak İçin 10 Muhteşem Neden :)

Hepimizin yeni yıl hedefleri içinde genelde kilo vermek, daha iyi beslenmek, daha sağlıklı olmak ve dünyayı daha iyi bir yere getirmeye çalışmak en başlarda yer alır. Aslında tüm bu hedefleri, vegan olarak başarabilirsiniz. Ayrıca lezzetli ve doyurucu yemeklerin de keyfini çıkaracağınızdan hiç şüpheniz olmasın. İşte size bu yıl vegan olmanız için 10 muhteşem neden:

1- İncel ve Enerji Dolu Hisset

Aldığınız birkaç kiloyu vermek yeni yıl hedef listenizde ilk sırada mı? Veganlar, ortalama olarak et yiyenlere göre 10 kiloya kadar daha zayıftır. Sizi yorgun hissettiren sağlıksız yağlı yemeklerin tersine, vegan beslenmek sizi enerji dolu hissettirir ve aşırı kilolardan temelli olarak kurtulmanızın en sağlıklı yoludur.

2- Sağlıklı ve Mutlu Ol

Vegan beslenme, sağlığınız için muhteşemdir. Amerikan Beslenme Vakfı’na göre veganların kalp hastalığı, kanser, şeker hastalığı veya yüksek tansiyon geliştirme riski et yiyenlere göre çok daha azdır. Veganlar, kolesterol ve doymuş hayvan yağı gibi ette bulunan, sizi hantallaştıran ve hasta hissettiren tüm ağır maddeler olmaksızın sağlıklı olmak için ihtiyaç duydukları bitkisel protein, lif, mineraller gibi tüm besin maddelerini alırlar.

3- Lezzetli Vegan Besinler Tüket

Vegan olursanız, hamburger, tavuklu sandviç ve dondurma yemeyi de bırakmak zorunda kalacağınızdan mı endişe ediyorsunuz? Etmenize gerek yok. Vegan yiyeceklere olan talep arttıkça, şirketler çok daha sağlıklı olan ve hiçbir hayvana zarar vermeden aslı gibi tat veren et ve süt ürünleri alternatifleri ile giderek daha fazla karşımıza çıkmakta. Ayrıca, veganlığa adım atmanıza yardımcı olmak üzere severek alabileceğiniz bir düzine ürün listemiz ve binlerce lezzetli test edilip onaylanmış tariflerimiz bulunuyor.

4- Dünyadaki Açların Doymasına Yardımcı Ol!

Et yemek, sadece hayvanlara zarar vermez, aynı zamanda insanlara da zarar verir. Çiftlik hayvanlarının beslenmesi için tonlarca ekin ve su gerekir. İşin aslı, 1 kilogram hayvan eti üretmek için 32 kilogram tahıla ihtiyaç duyulur. Tüm bu bitkisel gıda, eğer doğrudan insan beslemek için kullanılsaydı, insanlık açısından çok daha verimli olurdu. Daha fazla insan vegan oldukça, daha fazla aç insan doyacaktır.

5- Hayvanlara Yardım Etmenin En İyi Yolu Vegan Olmaktır

Her vegan, yılda 100’den fazla hayvanı korkunç muamele görmekten kurtarır. Bu kadar çok hayvana yardım etmenin ve bu kadar acı çekilmesini önlemenin et, yumurta ve süt ürünleri yerine vegan yiyecekleri tercih etmekten başka daha kolay bir yolu yoktur.

6- Et Yeme ve Hantal Olma

Acı, ama gerçek: Et, genelde dışkı, kan ve diğer vücut sıvıları ile kirlenmiştir. Bu gerçek, hayvansal ürünleri Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gıda zehirlenmelerinde bir numaralı neden haline getirmiştir. John Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Fakültesi’ndeki bilim insanları, süpermarketlerde satılan tavuk etini test etmişler ve Tyson tavuk cinsinin yüzde 96’sına, her yıl 2,4 milyon kişinin ishal, kramp, karın ağrısı ve ateşle sonuçlanan gıda zehirlenmesi yaşamasına neden olan kampilobakter, tehlikeli bir bakteri cinsi, bulaştığını bulmuşlardır.

7-  Gezegeni Kurtar

Et yemek, Yeryüzü için yapabileceğiniz en kötü şeylerden biridir. Savurganlıktır, devasa ölçülerde kirliliğe neden olur. Et endüstrisi, iklim değişikliğinin en büyük nedenlerinden biridir. Vegan beslenmeye geçiş yapmak, iklim değişikliğine karşı yapılan mücadelede “daha çevreci” bir arabaya geçiş yapmaktan daha önemlidir.

8- Havalı Ol

Hayvan eti yemeyi reddeden yıldız listesinin içinde günümüzün en popüler ünlüleri yer almaktadır: Joaquin Phoenix, Natalie Portman, Tobey McGuire, Shania Twain, Alicia Silverstone, Anthony Kiedis, Casey Affleck, Kristen Bell, INXS baş vokali J.D. Fortune, Benji Madden, Alyssa Milano, Common, Joss Stone, Anne Hathaway ve Carrie Underwood dergi ve gazetelerde sürekli olarak boy gösteren ünlü vegan ve vejetaryenlerden sadece birkaçıdır.

9- Seksi Ol

Veganlar, et yiyenlere göre daha incedir ve gece geç saatlerde olsa bile dışarıda vakit geçirmek için daha fazla enerjiye sahiplerdir. (Baylar: Et, yumurta ve süt ürünlerinde bulunan kolesterol ve doymuş hayvan yağı, sadece kalbe giden damarları tıkamaz. Zamanla diğer hayati organlara giden kan akışına da engel olur.) Artı, sadece ultra seksi olmakla kalmayıp aynı zamanda şefkatli de olmaktan daha seksi başka ne olabilir ki?

10- Koyunlar da En Az Köpeğiniz Kadar Akıllı

Çoğu kişi kedi ve köpeklere kıyasen koyunlarla, domuzlarla, tavuklarla, balıklarla ve ineklerle arkadaşlık kurmaya daha az alışıkken, yemek için kullanılan hayvanlar, her yönüyle evimizi paylaştığımız öteki hayvanlar kadar zekidir ve en az onlar kadar acı çekerler. Koyunlar, video oyunları oynamayı öğrenebilirler ve tavuklar maymunlarla kıyaslanabilecek kadar zekidir.

 

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et