Ünlü Ekonomist Mahfi Eğilmez Kimdir?

Ünlü Ekonomist Mahfi Eğilmez Kimdir?Nerede Doğmuştur,kaç yaşındadır?

Ünlü Ekonomist Mahfi Eğilmez 

Mahfi Eğilmez Kimdir?

Mahfi Eğilmez 1950 yılında İstanbul’da doğmuştur.Ankara Atatürk Lisesini bitiren Mahfi Eğilmez, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat bölümünü bitirdi. Gazi Üniversitesinde Kamu Maliyesi alanında doktorasını tamamladı. Yeminli Mali Müşavir unvanına sahip oldu.

1972 yılında Maliye Müfettişi olarak göreve başladı. Kıdemi yükseldi ve Gelirler Genel Müdür Yardımcılığı, Hazine Kamu Kurumları Daire Başkanı gibi üst görevlerde bulundu.

1997 yılında Hazine Müsteşarlığına atandı. Bu yıldan sonra Kamu görevinden ayrıldı. Mahfi Eğilmez Garanti Bankası yönetim kurulu murahhas üyeliği yapmaktadır.

Hazine’de görev yaptığı dönemlerde Temsan (Türkiye Elektromekanik Sanayii A.Ş.), TEK (Türkiye Elektrik Kurumu) yönetim kurulu üyeliklerinde, YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) üyeliğinde, Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası guvernör vekilliği ve guvernörlüğünde bulundu.

Bunun yanı sıra Garanti Leasing ve Doğuş İnsan Gücü kaynakları şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yapan Mahfi Eğilmez İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Politikası derslerine girmektedir. Ekonomik ve mali konularda yazılmış eserlerinin yanı sıra makaleleri mevcuttur.

2020 yılına kadar 20 kitabı yayımlandı. Bunlardan 15’i ekonomiyle ilgili. İkisi Hitit tarihiyle ilgili öykülerden oluşuyor, biri anı,günlük türünde, biri deneme türünde, biri de sosyo-ekonomik değerlendirme türünde.

Kitapları:

Katma Değer Vergisi, Teori ve Uygulama

IMF, Dünya Bankası ve Türkiye

Hazine

Light Günlük

Krizleri Nasıl Çıkardık? (Ercan Kumcu ile ortak)

Ekonomi Politikası (Ercan Kumcu ile ortak)

Anitta’nın Laneti (2001)

Hattuşa’dan Kaçış

Hitit Ekonomisi

Küresel Finans Krizi

Makroekonomi

Örneklerle Kolay Ekonomi

Kendime Yazılar

Mikroekonomi   

Kamu Maliyesi

Ekonomide Analiz

Değişim Sürecinde Türkiye

Tarihsel Süreç İçinde Dünya Ekonomisi

Ekonominin Temelleri

Türkiye Ekonomisi

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et