Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Kazakistan’daki krizde neler yaşadı?

Türk Hava Yolları görev değişimi! THY Yönetim Kurulu Başkanı Neden Kazakistan’a gitti? İlker Aycı Kazakistan’da neler yaşadı?

THY’de Büyük bir değişim yaşandı. İlker Aycı uzun süredir yönetim kurulu başkanıydı. Kazakistan’da yaşanan iç karışıklıklar ve isyan başladığında gitmesi, İstanbul havalimanı pist meselesi ardından istifası kamuoyunda kafa karışıklığı yarattı.

CNN Türk’te Ahmet Hakan‘ın konuğu olan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı canlı yayında yaşananları anlattı.

İşte teyit edilen o bilgiyi paylaşalım…

İLKER AYCI KAZAKİSTAN’A NEDEN GİTTİ?

İlker Aycı’nın açıklamaları şu şekilde:

”Sendika görüşmelerinin sene sonu yoğunluğu vardı ve bir an önce çalışma arkadaşlarıma müjdeyi sendikalarla birlikte açıklamak istiyorduk. Yoğun mesai, yorgunluk oluşturunca arkadaşlarla konuşurken Kazakistan’da çalışan en yakın dostum ve iş adamlarının daveti üzerine Kazakistan’a gittik. Ayrıca kargo seferlerinin büyümesi ile ayda 40 uçağa çıktık. Kargo seferleri ve TÜRKİŞ kargonun ithalatının THY Kazakistan ithalatının bel kemiği haline gelmesiyle burada işleri büyütme fırsatı ile hem iş hem de tatil amaçlı gittik.”

”Türkiye’ye dönüş sırasında karışıklıklar başladı”

”Çarşamba sabahı Türkiye’ye dönüşe hazırlanırken, ‘Yolda bazı sorunlar var’ diye duyumlar aldık. Gece iç karışıklıklar büyümeye başladı. Eşimle birlikte olduğum için risk almamak adına dönüşü erteleme kararı verdik. Türkiye’deki resmi makamlarla hem de kazaklarla yapılan görüşmeler kargo uçağını buradan kaldırıp yollamak istiyormuşsunuz denildi. Uçağa da saldırı gelme ihtimali vardı. Krize müdahale edebilmek için güvenliğe azami oranda dikkat edildi. Hem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem Sadi Şener’in girişimleriyle izin aldılar. Dediler ki, ‘Ekibinizi daha sonra göndereceğiz. Sizi şimdi gönderelim. Ekibimizi ve beni çok iyi misafir ettiler. İmkanlar doğrultusunda Kazak makamlardan da gelen yardımlarla ülkeye dönebildik.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et