THY’de Büyük Değişim! Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Kim Oldu?

THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eden İlker Aycı’nın yerine göreve THY’de Yatırım ve Teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Bolat getirildi. Peki Prof. Dr. Ahmet Bolat kimdir? Detaylar haberimizin devamında..

Eski THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, geçtiğimiz ocak ayında Kazakistan’da iç karışıklık sırasında ekibini bırakarak ülkesine geri döndüğü iddia edilmişti. İlker Aycı, Kazakistan’da yaşanan olayda tepkiler üzerine CNNTÜRK’te açıklamalarıyla gündeme gelmişti. THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eden İlker Aycı’nın yerine THY’de Yatırım ve Teknoloji’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bolat göreve getirildi. Prof Dr Ahmet Bolat’ın hayatı ve kariyeri kamuoyunda merak uyandırdı…

Prof. Dr Ahmet Bolat’ın hayatı ve kariyeri

Prof. Dr Ahmet Bolat 1959 yılında Konya’da doğmuştur. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümden yapmıştır. Yüksek lisansını ABD’de Stanford Üniveritesi’nde ”Yöneylem Araştırması” alanından yapmıştır. Doktora eğitimini ise Michigan Üniversitesi Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümü ile tamamlamıştır.

Bolat, mesleki hayatına 1981 yılında Yıldız Kalıp Şirketi’nde üretim mühendisi göreviyle başlamıştı. Michagen Üniversitesin’de okuduğu yıllarda araştırma görevlisi olarak çalışmıştı. Yardımcı doçent ünvanını da bu üniversitede almıştır. Ayrıca Riyad King Üniversitesi’nde de yardımcı doçent ve profesör olarak akademik hayatına devam etmiştir. Türkiyede de yarı dönemli akademisyen olarak çalışarak Bahçeşehir ve Fatih Üniversitelerinde eğitim vermiştir. Uluslararası alanda birçok proje üreterek araştırmaları ve makaleleri bulunmaktadır.

2012 yılından itibaren Türk Hava Yolları şirketinde Yatırım ve Teknoloji Yönetimi Başkanlığı görevi ile yetkinleştirilmiştir. Ar-Ge çalışmaları ve faliyetleri, strateji planlama ve geliştirme, filo çalışmaları, uluslararası ilişkiler, yatırım alanları ve uçak temin stratejileri alanları idaresinden sorumludur.

İlker Aycı, 2015-2022 yılları arasında THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştı. 2022 yılı itibariyle İlker Aycı’nın yerine görevi Prof. Dr Ahmet Bolat almıştır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et