Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş

Süper Lig’de tarihi sezonun şampiyonu Beşiktaş

Süper Lig’in 42. ve son haftasında Beşiktaş deplasmanda Göztepe ile karşılaştı. Beşiktaş kritik mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Siyah beyazlılar bu sonuçla Süper Lig’de şampiyon oldu.

Süper Lig tarihinde eşi benzeri görülmemiş sezonda şampiyonluk ipini Beşiktaş göğüsledi. Son haftaya kadar süren heyecanda Beşiktaş, deplasmanda Göztepe’yi 2-1 yendi ve Galatasaray’ı 2 gol averajla geçerek kupayı 16. kez müzesine götürdü.

Süper Lig’de son hafta maçında Göztepe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Beşiktaş maçı 2-1 kazanarak puanıı 84 yaptı ve 2 averaj farkla şampiyonluğunu ilan etti. Beşiktaş’ın gollerini 10. dakikada Domagoj Vida ve 64. dakikada penaltıdan Rachid Ghezzal kaydetti. Göztepe’nin golü 24. dakikada Alpaslan Öztürk’ten geldi.

İLK GOL VİDA’DAN

Beşiktaş maça sakin tempoda başladı. Paslaraşak oyunda üstünlük kurmaya çalışana Beşiktaş, rakib takım kalesine gitmeye çalıştı. İlk dakikalarda gol bulmak isteyen Beşiktaş, bu hayaline 10. dakikada ulaştı. Beşiktaş’ta Rachid Ghezzal’ın kullandığı korner sonrası Domagoj Vida topu ağlara göndererek Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

BERABERLİK ALPASLAN’DAN

Beşiktaş’ın öne geçmesinin ardından Göztepe kontrataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştı.Göztepe de maçtaki golünü duran toptan buldu. Beşiktaş’a 24. dakikda attığı golle cevap verdi. Alpaslan Öztürk topu ağlara göndererek durumu 1-1 yaptı.

ŞAMPİYONLUK GHEZZAL’DAN

Beşiktaş ilk yarının berabere bitmesinin ardından ikinci yarıya gol ve goller için çıktı. Beşiktaş’ın atak yaptığı sırada Cyle Larin ceza sahası siçinde yerde kalınca, hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Rachid Ghezzal golünü atarak Beşiktaş’ı 2-1 öne geçirdi.

Dakika 1: Beşiktaş pas yaparak rakip yarı alana yerleşti.

Dakika 9: Ghezzal’ın arka direğe doğru kullandığı köşe vuruşunda Welinton topu kale sahasına doğru indirdi. O bölgede topla buluşan Vida topa dokundu ve fileleri havalandırdı: 0-1

Dakika 13: Sol kanattan Berkan’ın ortasında Cherif Ndiaye kafayı vurdu. Top üst direkten döndü. Seken top Halil’in önünde kaldı. Onun vuruşunda Ersin topu çeldi.

Dakika 29: Berkan’ın kullandığı serbest vuruşta yakın direk dibine doğru gelen topu Ersin çelmeyi başardı.

Dakika 35: Berkan’ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Alpaslan yakın mesafeden kafayı vurdu. Top az farkla üstten auta gitti.

Dakika 39: Gökhan Töre‘nin sağ kanattan ortasında arka direkte Ghezzal kafayı vurdu. Top az farkla yandan dışarıya gitti.

İKİNCİ YARI

Dakika 49: Ghezzal’ın sağ kanattan arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta Vida kafa vuruşunu yaptı. Top uzak direğin yanından dışarıya gitti.

Dakika 68: Beşiktaş, Cyle Larin’in yerde kalması sonucunda penaltı vuruşu kazanıyor. Kaptırılan top sonrasında Cyle Larin top ile ceza sahasına giriyor ve Alpaslan Öztürk’ün müdahalesi ile yerde kalıyor ve Fırat Aydınus penaltı noktasını gösteriyor.

Dakika 69: Siyah-Beyazlılar Ghezzal’ın penaltısıyla öne geçti: 1-2

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et