Süper Lig’de Şampiyonluk Düğümü İzmir’de Çözülüyor Göztepe-Beşiktaş Maçı Belirleyecek

Şampiyonluk düğümü İzmir’de çözülüyor! Göztepe – Beşiktaş maçı Şampiyonu belli edecek

Süper Lig’de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, sezonun 42. ve son haftasında Göztepe ile karşı karşıya geliyor. Siyah-beyazlı takım, şampiyonluk için Göztepe’yi yenip Galatasaray’ın farklı skorla galip gelmemesini bekleyecek. İşte detaylar

Süper Lig’de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, sezonun 42. ve son haftasında Göztepe ile karşı karşıya geliyor.

GÖZTEPE – BEŞİKTAŞ

STAT: Gürsel Aksel Stadı
HAKEM: Fırat Aydınus
VAR: Yaşar Kemal Uğurlu
SAAT: 20.30
YAYIN: beIN Sports 1

GÖZTEPE: İrfan Can, Murat, Alpaslan, Atınç, Berkan, Esıtı, Obinna, Ndıaye, Soner, Halil, Jahovic
TEKNİK DİREKTÖR: Ünal Karaman

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N’Sakala, Josef, Ghezzal, Atiba, Gökhan Töre, N’Koudou, Larin
TEKNİK DİREKTÖR: Sergen Yalçın

Ligin 39. haftası sonunda büyük bir avantaja sahip olan Beşiktaş, son 2 maçta yaşadığı yenilgilerle şampiyonluk şansını riske attı. Atakaş Hatayspor karşısında aldığı 7-0’lık galibiyetle Fenerbahçe’nin 5 ve Galatasaray’ın 6 puan önünde olan siyah-beyazlı ekip, deplasmanda Galatasaray’a 3-1 ve evinde Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup olarak bu avantajını yitirdi.

Son 2 maçtaki yenilgilerle 81 puanda kalan Beşiktaş, Galatasaray’ın kendisiyle puanını eşitlemesine ve Fenerbahçe ile arasındaki puan farkının 2’ye inmesine engel olamadı.

ŞAMPİYONLUK İHTİMALLERİ

Beşiktaş, şampiyonluk için Göztepe’yi yenip Galatasaray’ın Helenex Yeni Malatyaspor ile oynayacağı maçın sonucunu beklemek istiyor. Zirvedeki Beşiktaş ile Galatasaray ikili averajda eşit durumda bulunurken, son hafta maçları sonunda olası puan eşitliğinde şampiyonu genel averaj belirleyecek.

Ligde Beşiktaş’ın +44, Galatasaray’ın ise +42 averajı bulunuyor.

Siyah-beyazlı takım, rakibiyle berabere kalırsa Galatasaray’ın berabere kalması veya yenilmesiyle şampiyonluğunu ilan edebilecek.

GÖZTEPE İLE 54. RANDEVU

İki takım arasında geride kalan 53 maçtan 27’sini Beşiktaş, 10’unu Göztepe kazandı, 16 müsabaka da berabere sonuçlandı. Gol sayılarında da Beşiktaş’ın, Göztepe’ye 86-49 üstünlüğü bulunuyor. Bu sezonun ilk yarısında Vodafone Park’ta oynanan maçta Beşiktaş, Göztepe’yi 2-1 mağlup etti.

İZMİR’DEKİ SON 2 MAÇI GÖZTEPE KAZANDI

İki takım arasında İzmir’de oynanan son 2 maçta Göztepe, rakibine üstünlük kurdu. Geçen sezon rakibini 2-1 mağlup eden Göztepe, 2018-2019’da evinde oynanan maçı da 2-0 kazandı.

Bu arada İki ekip, İzmir’deki lig maçlarında 27. kez karşılaşıyor. Geride kalan müsabakalarda Beşiktaş’ın galibiyetlerde 10-7 üstünlüğü bulunuyor. İzmir’de 9 maç da berabere sonuçlanırken, Beşiktaş 34, Göztepe ise 26 gol attı.

Göztepe, İzmir’de 1973-1974 sezonunda 2-0 yendiği rakibiyle daha sonra evinde yaptığı 10 maçı da kazanamadı. Bu süre içindeki müsabakalardan 6’sını kaybeden sarı-kırmızılı ekip, 4’ünde berabere kaldı, taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamadı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et