Seyahat ve Yolculuklarda Nelere Dikkat Edilmeli

Seyahat ve Yolculuk Ederken Nelere Dikkat Edilmeli

İnsan yaşamının vazgeçilmez ve kaçınılmaz bir parçasıdır seyahat etmek ve yolculuk yapmak. İş nedeniyle, ziyaret nedeniyle, gezmek için veya tatil yapmak için neden ne olursa olsun hayatımız boyunca yüzlerce belkide binlerce yolculuk ve seyahat gerçekleştiririz. Güvenliğiniz, rahatınız ve sağlığınız açısından seyahatlerde dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır. Bu yazıyı seyahat etmeden önce okuyarak unuttuğum bir şey var mı? sorusuna yanıt bulabilir ve dikkat etmeniz gereken şeyleri öğrenebilirsiniz.

yolculuk ve seyahat ederken alınması gerekenler
yolculuk ve seyahat ederken alınması gerekenler

Seyahat ve Yolculuklarınızda Önce Güvenlik!

Seyahat ve yolculuğunuz sırasında başta ekonomik olmak üzere bir çok saldırıya mağruz kalabiliriz. Örneğin normalde bir markette 3 Liraya alabileceğiniz şey için mola verdiğiniz yerde 10 Lira ödeyebilirsiniz. Fakat keşke sadece ekonomik saldırıya mağruz kalsak onun dışında daha bir çok tehlike var.

seyahat ve yolculuk ederken dikkat etmeniz gerekenler
seyahat ve yolculuk ederken dikkat etmeniz gerekenler

Yolculuklarınızda kendi aracınızla veya otobüsle seyahat ederken durduğunuz yerlerde ve ziyaret ettiğiniz alanlarda kesinlikle yabancıların yiyecek ikramını kabul etmeyin. Yolculuk sırasında belkide karşılaşabileceğiniz en tehlikeli durumdur bu. Çünkü yiyeceklerin üzerine sıkılan bayıltıcı sprey ve ilaçlarla sizi etkisiz hale getirip gasp etmeye çalışabilirler. Ayrıca seyahat esnasında güvenliğiniz için araç bakımlarını yaptırmanız lastik basınçlarını kontrol etmeniz gerekmektedir. Diğer ulaşım araçlarını kullanırken de biletinizde ekstra olarak seyaht sigortası yaptırın çünkü yolculukta ne olur ne olmaz ekstra 3 lira vermek güvenceniz olabilir. Ek olarak kalkış saatlerine dikkat edin!

Seyahat ve Yolculuklarınız da Bavul, Çanta veya Valiz Hazırlamak

Yolculuk ve seyahat ederken en önemli aşamalardan biriside Bavul, Çanta veya Valiz Hazırlamaktır. Herkes çok iyi bilirki ya bunu niye götürmüşüm hiç kullanmadım yada boşu boşuna götürüp getirmişim dediğiniz bir çok şey olacak bunu göz ardı etmeyin. Ayrıca şu önemli 5’liyi unutmayın…!

Bavul, Valiz Yada Çanta Hazırlamak - Seyhat ve Yolculuklarınızda Dikkat Etmeniz Gerekenler
Bavul, Valiz Yada Çanta Hazırlamak – Seyhat ve Yolculuklarınızda Dikkat Etmeniz Gerekenler
  1. Cüzdanınız, Kimlikleriniz, Ehliyetiniz, Pasaportunuz, Kredi Kartınız, Nakit Paranız ve Telefonunuz
  2. Diş Fırçası – Diş Macunu
  3. Deodorant
  4. Krem yada Nemlendirici – Güneş Kremi
  5. Yiyecek Olarak Kuruyemiş veya Bisküvi Tarzı Şeylerİçecek Olarak Su
uzun yol yiyecekleri
uzun yol yiyecekleri

Artık yolculuk için en önemli şeyleri yanımıza aldıysak şimdi bavul, çanta yada valizimizi hazırlayabiliriz. En sevdiğiniz kıyafetlerini pantolonlarınızı ve tişörtlerinizi alın. Ayrıca her ihtimale karşın yaz kış hırka, çeket veya sıcak tutacak bir şeyde yaz-kış farketmez yanınızda bulundurun. Çünkü bazen yazda olsa otobüs seyahatinde klima yüzünden üşüyebilirsiniz. Özellikle kadınlar otobüslerde yaz aylarında klima yüzünden daha çok üşürler ve hasta olabilirler.

Artık Yolculuk ve Seyahat İçin Hazır Sayılırsınız

Yukarıda ki aşamaları atlattıysanız artık yolculuk için hazır sayılırsınız. Geriye sadece bir kaç öneri kaldı. Eğer yolculuğunuzda araç kullanacaksanız uykunuzu iyi almanızı ve sık sık mola vermenizi tavsiye ederiz.

uzun yolda araç kullanmak
uzun yolda araç kullanmak

Ayrıca hız yapmaktan da kaçının hız yapmak gideceğiniz yere en fazla yarım saat erken gitmenizi sağlar ve yakıt tüketimi açısından size oldukça pahalıya gelir. Çünkü aracınızla 80-90 kilometre hızla gitmeniz ile 100-130 km hızla gitmeniz arasında 100 km mesafe için ortalama 4 litre fark yaratır. Buda 500 km’lik bir yolda yarım depo benzin yada diesel ederki yaklaşık fiyatı 140 liraya gelir. Eğer yolculuğunuzda araç kullanmıyorsanız vakit geçirmek için yanınıza bir kitap mutlaka alın hem okurken uykunuzu getirebilir hemde sıkılmanızı önler. Artık yolculuk yapamaya tamamen hazırsınız. Eğer yazımızı buraya kadar okuduysanız ve sizinde önerileriniz varsa yorum olarak atmayı unutmayın… Bilgi paylaştıkça çoğalır. İyi Yolculuklar ve Seyahatler Dileriz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et