Şerif Erol Kimdir? Şerif Erol Kaç Yaşında? Şerif Erol Nereli?

Şerif Erol Kimdir?

Şerif Erol, 8 Ekim 1963 tarihinde İzmir’in Karşıyaka ilçesinde dünyaya gelmiştir. Şu anda 56 yaşında olan Şerif Erol lise zamanlarında öğretmenin sınıfa hiçbirinizden fizikçi olmaz demesinin ardından inat yaparak Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne girmiştir. Bir süre sonra fizik okumak istemediğini fark ederek Ekonomi bölümüne geçiş yapmıştır. Bir süre BÜO – Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları kadrosunda oyunlara katılmış ve 1997 yılından sonra Açık Radyo yapmıştır.Tiyatroya olan sevgisinden dolayı tiyatro eğitimlerine önem vererek eğitimler almış ve tecrübelerini aktardığı eğitimler vermiştir.

Şerif Erol, Şerif Erol Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli

2008 yılında İstanbul Nişantaşı’nda yer alan Stüdyo Oyuncuları sahnesinde ve 2014 yılında Krek Tiyatrosunda baş rolde oynamıştır.

Şerif Erol’un Tiyatro Oyunları

  • 2002 – Yine Ne Oldu?
  • 2004 – Oidipus Sürgünde
  • 2008 – Karanlık Korkusu (Stüdyo Oyuncuları)
  • 2010 – 10 Adımda Unutmak – Anti Prome
  • 2014 – Babamın Cesetleri (Krek Tiyatro)
  • 2014 – Her Yıl Kuşlar Geri Gelir
  • 2016 – Soğuyunca Acımaya Başlar (Yönetmen)
  • 2016 – Vanya, Sonya, Maşa ve Spike
  • 2017 – Martı

2016 yılında sahnelenen Vanya, Sonya, Maşa ve Spike tiyatro oyununda gösterdiği performanstan dolayı 21. Afife Tiyatro Ödülleri’nden “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülünü almıştır.

Şerif Erol

2005 yılında ilk dizi senaryosu olan Hırsız Polis’i ve sonrasında 2007 yılında Bıçak Sırtı ile 2012 yılında Koyu Kırmızı dizilerinin senaryolarını yazmıştır. Sadece senaryo yazarlığı değil dizilerde de rol almaktadır.

İlk dizi projesi 2014 yılındaki Şeref Meselesi dizisindeki Hasan karakteridir. Sonrasından 2015 yılında Kalbim Ege’de kaldı ve 2016 yılında Hangimiz Sevmedik dizisinde Hulisi Gültekin karakterlerini canlandırmıştır.

Şerif Erol, Kadın Dizisinde

Med Yapım ve MF Yapım işbirliği ile hazırlanan ve Star TV’de yayınlanacak olan Kadın dizisinde Merve Girgin’in yönetmenliğini yaptığı Kadın dizisinde yer alacaktır.

Kadın dizisinde, Annesiz büyüyen iki çocuk annesi Bahar karakterinin hayatla mücadelesi konu alınmış. Dizide Bahar Çeşmeli  karakterini canlandıran Özge Özpirinçci, Sarp karakterini canlandıran Caner Cindoruk ve Baharın annesi Hatice karakteri canlandıran Bennı Yıldırımlar gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

Şerif Erol’un İnstagram Hesabı İse Şöyle;

https://www.instagram.com/serif_erol/?hl=tr

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et