Şeker Hastaları Dikkat!Sizi Sevindirecek Buluşu Bilim Adamları Gerçekleştirdi

Bilim İnsanlarından Şeker Hastalarını İlgilendiren Buluş Sonunda Başardılar Ve Bir ilk gerçekleşti..

Şeker Hastalığı Olanları İlgilendiren Bir buluş. Dünyada milyonlarca kişinin şeker hastası olduğu tahmin ediliyor. Bu buluş ise hepsini sevindirecek

Şeker hastalığı ne yazık ki hasta olanların yaşamını olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Dikkat edilmesi gereken bir hastalık olan şeker hastalığına yakalanma oranı her geçen gün artarken sadece ileri yaşlarda değil artık genç yaşlarda da görülebiliyor

Şeker hastalığına karşı uzmanlar her gün yeni bir araştırma yaparken bazı buluşlar ise hastalığın ilerlemesini hatta durmasını sağlayabiliyor.

Son araştırma ise umut olacak türden. Bir çok haber sitesi bu konuyu sayfalarına taşıdı. Özellikle Türkiye’de en etkili gazetelerden birisi olan Yeniçağ gazetesi de bu konuyu sayfalarına taşıdı.

İşte Yeniçağ okuyucularına duyurulan o haberden tüm detaylar:

Nature Metabolism dergisinde şeker hastaları ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yayınlandı. Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen araştırmada, bir cerrahi enjeksiyon ile kemirgenlerin kan şekeri seviyesinde normalleşme gözlendi.

Bilim insanları, bu yöntem ile beynin şeker hastalığını düzeltme potansiyelinin ortaya çıkabileceğini ve bunun da hastalığın tedavisi açısından önemli mesafenin katledilmesini sağlayacağı kaydedildi.

Araştırma hakkında açıklamalarda bulunan Washington Üniversitesi’nden Michael Schwartz, “Yakın zaman öncesine kadar beynin, diyabetli hayvanlardaki yüksek kan şekeri seviyelerini normalleştirme kabiliyeti olduğu bilinmiyordu” dedi.  

“KÖKTEN ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Mevcut tedavilerin yaptığı gibi gündelik gerilemelerin değil, kökten çözümün peşinde olduklarını vurgulayan Schwartz, “Günün birinde diyabetin sürekli olarak gerilemesini tetikleyen terapik stratejiler için bilgi sağlayabiliriz” dedi.

Kaynak: Nature Metabolism- popsci.com

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et