Savcılıktan Ecrin Kurnaz Açıklaması Hayvan Müdahalesi Var

Ecrin Kurnaz İle İlgili Savcılıktan Son Dakika Açıklaması Geldi

1,5 yaşında ki Ecrin Kurnaz 7 Mayıs’ta oyun oynadığı evin önünden kaçırılmıştı. Geçtiğimiz gün minik Ecrin’in ayakkabısı ve yırtılmış kazağı bulundu. Öte yandan olay ile ilgili baş şüpheliler Özkan Kurnaz ve Hacer Kurnaz sessizliklerini bozmazken, Özkan Kurnaz olayı itiraf etmedi.

Ecrin Bebek Cinayeti – Ecrin Kurnaz Cinayeti

Ecrin Kurnaz Nasıl Öldürüldü ?

Jandarmanın daha önce o bölgeyi aradığı ve kemik parçalarının orada olmadığı ifade edildi. Savcılık olay ile ilgili açıklama yaparak minik Ecrin’in beden bütünlüğünün bozulduğunu ve kafatası ve vücudunun ayrıldığını açıkladı. Olay ile ilgili araştırma yapan savcılık ayrıca İnsan parçalarının gömülü değil yüzeye yayılmış halde bulunduğunu söyleyen Vezirköprü Cumhuriyet Savcısı Kadir Çakmak, “Bir hayvan müdahalesinin olduğu aşikar ve kemiklerde hayvan dişlerinin olduğu sabit. Hayvani müdahale ile mi başladı ilk süreç yoksa insan müdahalesi ile başlayıp sonradan hayvan bulup o şekilde mi müdahale etti onu yapılacak incelemeler sonunda tespit edeceğiz. Şuan cinsel istismar konusu en çok konuşulan konu. Bulduğumuz veriler ışığında şu an için cinsel istismara yönelik bir bulgumuz yok.

Ecrin Bebek
Ecrin Bebek

İleri ki aşamalarda böyle bir durum çıkarsa bununla ilgili değerlendirmeleri de yapacağız. Soruşturmanın varlık sebebi zaten bu nitelikteki bir eylemde kasten adam öldürme olduğu ortaya çıkarsa gözaltından öte tutuklama olması lazım. Ama bunun için öncelikle şüphelilerin kuvvetli suç şüphesiyle ve delilleriyle tespit edilip ona göre değerlendirilmesi lazım. Bizi adli birimler olarak, mesuliyetten alıkoyma suçu, kasten adam öldürme suçu, taksirli adam öldürme suçu ilgilendirir. Biz bu suçların işlenmiş ihtimaline binaen soruşturma yapıyoruz şuanda. Netice itibariyle doğal ölüm de çıkabilir. Çocuk kaybolmuştur ve hayvan saldırısına uğramış da olabilir. O zaman biz çekiliriz idari birimlerin takdirine kalır. Ama bu suç şüphesi varsa biz soruşturmamıza devam ederiz. Cesedi buraya kadar taşıyan hayvan da olabilir, insan da olabilir. Bunlar ihtimaller, biz bu ihtimalleri araştıracağız” diye konuştu.

“Cinsel İstismar Bulgusuna Rastlanmadı”

Bulunan kemiklerin Ecrin Kurnaz’a ait olup olmadığının araştırıldığını vurgulayan Savcı Çakmak, şöyle devam etti:

“Kesinliğe ulaştırmak için ilgili kriminal dairelerden raporları alıp soruşturmayı tamamlayacağız. Kemik parçaları yüzey kısımdaydı. Bir hayvan müdahalesinin olduğu aşikar, kemiklerde de hayvan müdahalesi olduğu sabit ancak hayvan müdahalesiyle mi başladı ilk süreç, yoksa insani bir müdahaleyle başlayıp daha sonra hayvan, çocuğun cesedini buldu ve o şekilde mi bitti… Bunları soruşturmamız neticesinde tespit edeceğiz. Şu an için deliller ışığında cinsel istismar konusunda bulgumuz yok. İlerleyen aşamalarda çıkarsa buna göre araştırmamızı yapacağız. Birçok delil konusunda araştırma yapıyoruz.” Çakmak, soruşturma neticesinde elde edilecek bulgulara göre gözaltı olabileceğini, ihtimallerin araştırılmaya devam edildiğini sözlerine ekledi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et