Prof. Dr. Esin Şenol, Bu Kısıtlamaların İşe Yaramayacağı Geç Kalındığını Açıkladı

Prof. Dr. Esin Şenol Habertürk canlı yayınında Oylum Talu’nun Sorularını Cevapladı

Prof. Dr. Esin Şenol hafta sonu yasaklarının neden işe yaramayacağını açıkladı. Vakalar düştü deseler inanmam

Prof. Dr. Esin Şenol Habertürk canlı yayınından iktidarın korona virüs önlemi olarak getirdiği hafta sornu yasaklarının hiçbir işe yaramayacağını dile getirdi. Şenol, “Siz bana iki hafta sonra deseniz ki yüzde 50 azalma var, ben bunu inandırıcı bulmam” ifadelerini kullandı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol, Habertürk’te Oylum Talu’nun sorularını yanıtladı. Şenol, korona virüs tedbirleri kapsamında getirilen hafta sonu yasaklarını değerlendiren Şenol, sadece hafta sonu uygulanan yasakların hiçbir işe yaramayacağını savundu.

Vatandaşların hafta için korona virüsü kapabileceği yerlerde dolaşıp hafta sonu evinde kapalı kalmasının bir etkisi olmayacağını ifade eden Prof. Dr. Şenol, şöyle konuştu:

“Virüs kapacağınız yerlere gidip geliyorsunuz, iş yerleri sonra 5 günlük kuluçka süresi sonunda eve geliyorsunuz. Ev içi bulaşma Türkiye’de çok önemli. Kimse ayrı odalar, tuvalet ve banyolarda yaşamıyor. Bunu biliyoruz. Hiç kısıtlama olmamasından daha iyi mi? Hayır değil. Virüsün serbest dolaşımda bulunduğu her yere giriyoruz. Hafta sonu hastalanınca göze görünmüyoruz sisteme düşmüyoruz sadece.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et