Nureddin Nebati Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Lütfi Elvan’ın görevinden istifa etmesi sonucu 2 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı görevine atanan Nureddin Nebati hakkında merak edilenler.

Nureddin Nebati

Nureddin Nebati Kimdir?

Lütfi Elvan’ın yerine gelen Nureddin Nebati 01.01.1964 yılında Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde dünyaya geldi. On çocuklu bir ailenin dokuzuncu çocuğu olan Nebati verdiği bir röportajda Arap asıllı olduğunu söylemiştir. Türkiye’nin en büyük Arap aşireti Naimi Aşireti’ne mensup olduğu da bilinmektedir.

Nureddin Nebati Kimdir?

Liseyi Nizip İmam Hatip Lisesi’nde okudu daha sonra üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Nebati aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaptı. Ailesine ait işletmeleri yönetmekle birlikte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul Ticaret Odası  Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu.

2011 Genel seçimlerinde AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili oldu.

2013 yılında AK Parti 4. Olağan Kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi seçildi.

AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2015 Haziran seçimlerinde Şanlıurfa milletvekili oldu.

2015 Kasım’da İstanbul’dan milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

2017 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktorasını tamamladı.

6 Eylül 2018 ile 2 Aralık 2021 arasında Berat Albayrak ve Lütfi Elvan bakanlığında Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı olarak görev yaptı. Şimdi ise Lütfi Elvan’ın görevinden istifa etmesiyle Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevine atandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et