Kefir Nedir? Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kökeni Kafkasya’ya dayanan yoğurttan sonra fermente süt ürünlerinde en çok tercih edilen kefirin vücudumuza faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmelidir? Genellikle hangi sütten elde edilmektedir?

kefirin faydaları

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı bir besin olan süt kefir mayasıyla birleşince vücuda saymakla bitmeyen mucizevi bir besin haline geliyor. İşte kefirin faydaları:

  • Besin değeri yüksektir.  Protein, karbonhidrat ve yağ içeriği dengelidir. A, B2, B12, folik asit vitaminleriyle kalsiyum, magnezyum ve fosfor minerallerinden zengindir ve biotinin kaynağıdır.
  • Sindirim sistemi sağlığını düzenlemeye yardımcı olur. İçerdiği laktik asit bakterileri ile ishal, kabızlık ve emilim bozuklukları gibi sindirim sistemi sorunlarının meydana gelmesini azaltır.
  • Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Protein içeriği sayesinde midede uzun süre kalarak tokluk hissini oluşturur. İştah kontrolüne yardımcı olur.
  • Kolesterol düzeylerini düzenlemeye yardımcı olur. Probiyotik etkisi sağlayan mayalar halk arasında bilinen adıyla kötü huylu kolesterol düzeylerini azaltmaya yardımcı olur. Kefir gibi probiyotik içeren besinlerin düzenli tüketimi kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterdiği bilimsel olarak açıklanmıştır.
  • Bağışıklık sistemine destek olabilir. Kefir besin değeri açısından bağışıklık sisteminin oluşması ve güçlenmesine yardımcı olur. Hastalığa yol açan mikroorganizmaların sindirim kanalında çoğalmalarına engel olur, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki gösterir.
  • Kemik sağlığına destek olur. Kalsiyum içeriğiyle kemik sağlı açısından iyi bir kalsiyum kaynağıdır.

https://sabriulkerfoundation.org/TR/Kefir-sagligimizi-nasil-gelistiriyor

Kaç Kaloridir?

kefirin besin değeri
Kefir

Kefir Ne sıklıkla Tüketilmelidir? Evde Kefir Nasıl Yapılır?

Gün içinde her saat kefir tüketilebilirken aşırıya kaçmadan günlük 2 bardak kefir tüketmek idealdir.

Evde kefir yapmak isteyenler için tarife https://www.youtube.com/watch?v=XCHp3HWgs5I adresinden ulaşabilirsiniz

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et