Mansur Yavaş Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Hayatı ve Biyografisi

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Olan Mansur Yavaş Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Evli Mi? Kızları,  Hayatı ve Biyografisi News TR Özel Haberinde…

Mansur Yavaş Hayatı ve Biyografisi
Mansur Yavaş Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 1.662.183 oy alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Oldu. Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra hem Cumhuriyet Halk Partili hemde İYİ Partili vatandaşlar Mansur Yavaş’ı daha yakından tanımak hemde yaşamı ile ilgili soruları merak etmeye başladı. Bu soruların başında ise Mansur Kimdir?, Nereli?, Kaç Yaşında?, Hayatı ve Biyografisi yer alıyor.

Mansur Yavaş Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

Yavaş, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Bir dönem Ankara’nın Beypazarı İlçesinin Belediye Başkanlığını’da yapmış olan Mansur Yavaş İYİ Partinin de desteklediği Cumhuriyet Halk Partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıdır.

Nereli? Kaç Yaşında?

Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955 yılında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini yine Beypazarı’nda tamamlamıştır. Mansur Yavaş, 66 yaşındadır. Mesleği Avukat olan Mansur Yavaş siyasete girmeden önce 13 yıl boyunca Avukatlık yapmıştır. Armağan ve Çağlayan Yavaş adında iki kızı vardır.

Mansur Yavaş Eğitim Hayatı

Eğitim Hayatı

1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bölümünü kazanan Yavaş, 1983 yılında Hukuk Fakültesin’den mezun olmuştur. Daha sonra askeri savcı olarak tamamladığı askerlik sonrası Beypazarı’nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yapmıştır.

Mansur Yavaş Ailesi
Mansur Yavaş Ailesi – Mansur Yavaş, Nursen Yavaş, Armağan Yavaş ve Çağlayan Yavaş

Mansur Yavaş’ın Siyaset Yaşamı

Yavaş’ın Siyasi hayatı 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyeliği ile başlamıştır. Daha sonra 1994 yılında MHP’den Beypazarı Belediye Başkan adayı olarak devam etmiştir. Fakat seçilemeyerek 18 Nisan 1999 seçimlerinde tekrardan MHP’den aday olup %51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı olmayı başarmıştır. İlk olarak tarihi Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla “2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi”, Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının “Çevre Ödülü” gibi ödülleri almıştır.

mansur yavaş
Mansur Yavaş’ın Siyaset Yaşamı – Mansur Yavaş 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 

24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından “Yılın Belediye Başkanı” seçilen Mansur Yavaş, 18 Nisan 2004 seçimlerinde %55 oy oranı ve 11 bin oy alarak yeniden Belediye Başkanı seçilmiştir. Daha sonra Mansur Yavaş, 29 Mart 2009 tarihinde yapılmış olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuştur.

Ancak %27 oy alarak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın’ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamlamıştır. Sonrasında partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle CHP’ye katılması gündeme gelmiştir.

21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği kabul edilmiştir. Ardından 2014 yerel seçimleri’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve parti meclisi toplantısında da aday oldu. 2014 yerel seçimlerin de Cumhuriyet Halk Partisi’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Seçimi çok az farkla kaybetmiştir. Daha sonra 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’den istifa etmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi

18 Aralık 2018’de Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisin de Merkez Yönetim Kurulu üyesi olan Mansur Yavaş, 2019 Yılında ise İYİ Parti ve CHP’in Desteği ile bağımsız olarak aday olmak istese de CHP’ye katılarak, Cumhuriyet Halk Partisinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur. Ve 31 Mart 2019 seçimlerini kazanmıştır.

Mansur Yavaş Nerelidir?

Mansur Yavaş, Ankara’ın Beypazarı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ankaralıdır. İ. Melih Gökçek’in Mansur Yavaş’ın Ankaralı olmadığını iddia etmesi üzerine Mansur Yavaş e-devlet’ten aldığı soy ağacı listesini twitter hesabından paylaşarak neredeyse 200 yıldır Ankaralı olduğu belirtmiştir. Mansur Yavaş Nerelidir? sorusunun cevabı Kısaca Ankaralı’dır.

Ankara Beypazarı
Ankara’ın Beypazarı İlçesi

Mansur Yavaş’ın İ. Melih Gökçek’in Bulgarsın İddiasına Yanıt Olarak Twitter Hesabından Attığı Soy Ağacı

Mansur Yavaş Soy Ağacı
Mansur Yavaş Twitter Hesabı – Soy Ağacı
Soy Ağacı Mansur Yavaş
Soy Ağacı Mansur Yavaş
Mansur Yavaş'ın Biyografisi Hayatı Yaşamı Mansur Yavaş Kimdir
Mansur Yavaş Kaç Yaşında ?

Mansur Yavaş Evli Mi?Kaç Çocuğu Var? Mansur Yavaş’ın Eşi Kim? Nursen Yavaş Kimdir?

Mansur Yavaş ve Eşi Nursen Yavaş
Mansur Yavaş ve Eşi Nursen Yavaş

Yavaş, evli ve iki çocuk babasıdır. Mansur Yavaş, Nursen Yavaş ile evlidir ve Nursen Yavaş’tan İki çocuk sahibidir. Mansur Yavaş eşi Nursen Yavaş ile görücü usulü evlenmiş, ve bu evliliklerinden Armağan Yavaş ve Çağlayan Yavaş adlı iki kız çocuğu olmuştur. Muhafazakar ve 5 vakit namaz kılınan bir ailede büyüdüm diyen Mansur Yavaş bir röportajda şu sözleri söylemiştir.

Mansur Yavaş’ın Ailesi – Mansur Yavaş, Eşi Nursen Yavaş ve Kızları

“Evimde namaz kılınır. Cumalara ve bazen sabah namazlarına giderim. Orucumu aksatmam. Beypazarı’nda 12 yıl avukatlık yaptım. Çocuklarıma düşkünüm. 2 kızım var. 10 yıl belediye başkanlığı yaptığım dönemde onlarla yeterince zaman geçiremediğim için pişmanım. Sonra bir baktım, evlenecek yaşa gelmişler, ıskaladığım için pişmanım. Beşiktaşlıyım. Ankara’da Ankaragücü’nü destekliyorum. Gençlerbirliği’ne de sempatim var. Trecking ve spor seviyorum. Düzenli yürüyüş yapıyorum. Arkadaş canlısı’yımdır. Yalan söyleyemem.”

Mansur Yavaş'ın Ailesi Mansur Yavaş, Eşi Nursen Yavaş, Armağan Yavaş ve Çağlayan Yavaş
Mansur Yavaş’ın Ailesi – Mansur Yavaş, Eşi Nursen Yavaş, Armağan Yavaş ve Çağlayan Yavaş

Mansur Yavaşın Eşi Nursen Yavaş’tır. Kızları Armağan Yavaş ve Çağlayan Yavaş’tır.

Mansur Yavaş ve Eşi

Mansur Yavaş Twitter Hesabına Buradan Ulaşabilirsiniz 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et