Maliye Bakanı Lütfü Elvan’dan 3600 Açıklaması

Bakan Elvan’dan 3600 Ek Gösterge Açıklaması!  3600 Ek Gösterge Artışı Olacak Mı, Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi - TBMM - Meclis
Türkiye Büyük Millet Meclisi – TBMM – Meclis

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek göstergenin artması özellikle emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin ciddi oranlarda artacağı anlamına geliyor. Ek göstergesi 2500 olan bir memurun zam sonrası maaş artışı ile 3600 ek göstrgesi olan bir memurun maaş artışı aynı olmuyor. Büyük gösterge büyük maaş artışına tekabül ediyor.


 Polis, hemşire, öğretmen maaşlarını daha iyi bir duruma getirecek olan 3600 ek gösterge ile ilgili bekleyiş devam ediyor. Milyonlarca memurun beklediği 3600 ek gösterge konusunda AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ‘Şu an da o konular üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında biz de gereken bilgiyi veririz.’ ifadesini kullanmıştı.

Maliye Bakanı Lütfi  Elvan “Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığı’nın 3600 ek gösterge konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bunun belirli bir yükü söz konusu” şeklinde son dakika açıklaması yaptı. Önder Kahveci Bakan Elvan’ın açıklaması sonrasında sosyal medya hesabından; “Maliye ve Çalışma bakanlıklarının 3600 ek göstergeye ilişkin çalışmalarının sürdüğünü ifade etmiştir. 3600 ek gösterge uygulaması, mutlak surette tüm memurları kapsayacak şekilde ele alınmalı ve bir an önce yasalaşmalıdır.” paylaşımını yaptı. 3600 Ek Gösterge Önceki Açıklamalar Türkiye’de hemşire, polis, din görevlileri ve öğretmen maaşlarını doğrudan etkileyecek olan, 3600 ek göstergede son durum merak konusu olmaya devam ediyor. 

Ek göstergelerin 2200’den 3000’e ve 3600’e çıkarılmasıyla birlikte polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak. Daha önce AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve konuyla alakalı yaklaşımların pozitif yönde olduğunu belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin açılışı sonrasında, sağlık çalışanlarıyla sohbet ederken, sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge ile ilgili sorusuna  ”Verilen söz ne ise tutarız” yanıtını verdi. Bakan Soylu’dan Polislere 3600 Ek Gösterge Açıklaması Süleyman Soylu, Polislere verilmesi düşünülen 3 bin 600 göstergenin sorulması üzerine: ”Biz bunu hükümet olarak gerçekleştireceğiz. Yani bu konuda sözümüz var. Bu sözümüzü bu süreç ortadan kalktıktan sonra gerçekleştireceğiz inşallah. Çünkü Türk polis teşkilatı da jandarmamız da sahil güvenliğimiz de yani kolluk kuvvetlerimiz bu dönemde çok önemli adımlar attı.” ifadelerini kullandı. 3600 Ek Gösterge Nasıl Bir Artış Yapacak? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem’in açıklamalarına göre: Ek göstergelerin 3600’e çıkarılmasıyla birlikte milyonlarca öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisinin kendileriyle birlikte emeklileri de olumlu manada etkilenecek. Emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak.

Bütün memurların bordrosunda temel ölçütlerden birisi olan ek gösterge mikarındaki artış mevcut maaşlarda artışa neden olacak ama asıl etkiyi emeklilerin maaşlarında ve emekli ikramiyesinde gösterecek. 4’ün 1’i derecesindeki 25 yıllık bir memurun 77 bin liralık ikramiyesi, ek gösterge 3600 olduğu zaman 94 bin liraya çıkacak. 30 yıllık bir memurun emekli ikramiyesi ise 92 bin liradan 113 bin liraya yükselecek. Yani 3600 ek gösterge 17-20 bin civarlarında bir artış getirecek. Emekli maaşlarında da ortalama 500 lira artışın olacağı görülüyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini açıklamasından sonra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a da bu konuda soru yöneltildi. 3600 ek göstergenin 2019 yılı sonunda çıkacağı sözünü hatırlatan bir basın mensubu, polislere, din görevlilerine, hemşirelere, öğretmenlere 3600 ek gösterge artışında son durumu sordu. İbrahim Kalın: ‘Bu toplantıda gündeme gelmedi. İleriki dönemde gündeme gelebilir. Ama bugünkü toplantıda 3600 ek gösterge konusu gündemimizde yoktu.’ demişti.


Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et