KYK Borcu Olan Gençlerin Gözü Müjdeli Haberde!

KYK Borçlarının Yapılandırılması Çözüm değil,daha önce birkaç kez yapılandırıldı. Bu soruna kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor.

Gençlerimizin gözü kulağı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğandan gelecek KYK borçlarının silinmesi haberde…

Türkiye’de Üniversiteyi bitirmek bir dert… bitirdikten sonra iş bulabilmekde bir dert… 5 milyon üniversite mezunu gençlerimiz işsiz belirli bir yaşa gelmiş hala baba-anne eline bakıyor. Bunun ne demek olduğunu acaba işleri tıkırında olan milletvekilleri ve yetkililer  anlayabiliyor mu? Yazık bu pandemi süresince işini kaybeden vatandaşlar var. İş bulamayan çocuklarına mı baksın evini mi geçindirsin ne yapsın vatandaş…

KYK  Yapılandırması,

KYK yapılandırmaya gidiliyor tamam da maaşı olmayan çalışmayan bir üniversite mezunu bunu nasıl ödeyecek. Zengin iş adamlarının milyarlık vergi borçları siliniyor. İşsiz üniversite mezunlarına gelince faiziyle birlikte öde deniliyor. Bu nasıl bir anlayış ve adalettir.

Ülkemiz yani Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devleti ise devlet sağlık harcamalarını karşılamak zorundadır bu anayasanın bir emridir. O zaman canım ülkemizin yetkilileri gereken önlemleri alarak vatandaşlarına sahip çıkması gerekmez mi? Takdir sizin Şimdi yine KYK gündemde 300 bin öğrenci yakın takibe alınıyor. Alınsa da ne yapacak devlet bu çocukların işi aşı olsa zaten ödeyecek.

KYK Borcu Olan Gençler Çözüm Bekliyor…

Devletimizin buna bir çözüm bulması lazım kalıcı bir çözüm bu gençlere ya iş bulup çalışarak ödeyecekler ya da Devletimiz güçlüdür.Bu KYK borçlarını silecek bu iki altarnatiften başka çaresi varmı? Bu çocukları okutan vatandaşlar zaten borç dert okutmuş geçim sıkıntısı içerisinde debelenmektedir. Vatandaşın bu KYK borcunu ödemesi imkansızdır. Yetkililerin bu borçları silip burs şeklinde yapılandırılmasında yarar olacağı düşüncesindedir. 2020 İtibarıyla bu 5 milyon üniversite mezunu genç işsizlerimizi ne yapalım. Bir de yetkililerin empati yaparak bu gençlerin yerine kendilerini koysunlar lütfen buna bir çözüm bulması gereken devlettir.Bu yüzden bu gençlerimiz geleceğe umutla bakamıyor evlenip yuva kuramıyor.Birde defalarca KPPS ye girip yüksek puan almasına rağmen hiçbir işe giremeyen gençler ister istemez psikolojik sorunları da beraberinde getiriyor.Zaman zaman intihar gibi ya da başka nahoş durumları gözlüyoruz yazık değil mi? bu gençlerimize umarım bu feryadımıza yetkililer bir kulak verir.Gerekli çalışmaları yaparak TBMM ine sunar. Gençleri bu sıkıntıd

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et