Kedilere Süt Verilir Mi? Süt kediler için zararlı mı?

Kedilere süt verilir mi? Yavru kediler süt içebilir mi? Süt, kediler için zararlı mı? Kedilere süt verilirse ne olur? Birçok insanın aklına kedileri sütle beslemek gelir. Peki kedileri sütle beslemek doğru mu? Kediler süt içer mi? Bu konudaki bilgileri sizler için derledik.

Birçok insan kedileri sütle besler. İnsanlar, özellikle yavru bir kedi gördüğünde akıllarına sütle beslemek gelmektedir. Kediler süt ve içinde süt ürünü olan birçok besini tüketmekten zevk alır. Ancak süt, kediler için sanıldığı kadar faydalı bir besin değildir. Yavru kedilerin ilk 8 hafta sadece anne sütü içmeleri gerekir. Eğer anne sütüne erişimleri yoksa da kediler için formüle edilmiş süt tozları ile beslenmeleri gerekir. Yavruluk döneminin ilk 8 haftası tamamlandıktan sonra kuru mama geçişi sağlanabilmektedir. Kediler artık kuru ve yaş mama ile beslenebilmektedir.

KEDİLER NEDEN SÜT TÜKETMEMELİ?

İnek sütü kediler için çok zararlı bir besindir. Bu yüzden kedilere asla inek sütü verilmemelidir. Kedilerin bağırsaklarında süt şekeri de olarak bilinen laktozu sindirecek enzim olan laktaz yoktur. Bazı kediler için bu durum söz konusu olmasa bile kedilere süt vermemek gerekir. Laktoz içeren süt tüketmeleri kedilerin ishal olmasına, kedilerde mide sorunları yaşanmasına ve kusmalarına neden olur. Kedilerin süt tüketmesinin zararlarından birisi de süt içeriğindeki yağ oranıdır. Yağ kedilerin sütü sevme nedenlerinden biridir. Fakat fazla süt tüketmeleri halinde kilo alımları da artmaktadır.

Kedilere Laktozsuz Süt Verilir Mi? Süt Kediler İçin Suya Alternatif Midir?

Kediler laktozsuz süt içer mi? Kediler laktoz içeren sütleri tüketmemelidir. Annesi olmayan yavru kedilere beslenmeleri için laktozsuz süt verilmelidir. Bu sayede yavru kedilerin besin ihtiyacı sağlıklı şekilde giderilir. Sizler de kedilerinizi laktozsuz sütler ile besleyebilirsiniz. Bunun yanında kedilere verilen sütler, şeker ve aroma içermemelidir. Şekerli ve çilekli, kakaolu sütler de kediler için zararlıdır. Ayrıca sütler asla kedilerdeki su tüketiminin alternatifi olamaz. İçeriğindeki yağ oranı sebebiyle kediler süt içmeyi tercih edecekleri için kedi sahiplerinin sadece sıvı tüketimini artırmak adına kedilere süt verme ihtimali vardır. Ancak süt tüketimi ile birlikte meydana gelen ishal ve kusma gibi sağlık sorunları kedilerin çok daha fazla su kaybetmesine neden olur. Bu nedenle süt, kediler için suyun alternatifi olarak tercih edilmemelidir. Ayrıca kedilerinizin su tüketimini artırmak için su kapları, mama kaplarından uzak bir yere konulmalıdır. Kediler su içerken mama kokusu aldıkları için su tüketmeyi tercih etmezler. Mama ve su kaplarının birbirinden uzak olması kedilerin su tüketimini artırmaktadır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et