Kadınlar; Kadına Şiddet Konusunda Sokakta

Kadınlar sokakta: Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok

Kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele gününde sokakta

25 Kasım Kadın Platformu’nun çağrısıyla Türkiye’nin birçok yerinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sokağa çıktı.

19.19 Kadınların İstiklal Caddesi’ndeki yürüyüşü öncesi polis ekipleri caddenin bazı bölümlerini kapattı

19.15 Kadınlar, “Geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz”, “Jin jiyan azadi”, “Devlet elini hayatımdan çek”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar birlikte, birlikte güçlü”, “Erkek şiddetine karşı suça ortak olma” sloganlarıyla Tünel Meydanı’nda toplanmaya devam ediyorlar. Yürüyüşün kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

19.00 Kadınlar “Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok” pankartı arkasında döviz ve sloganlarla toplanıyorlar.

18.46 Tünel’de Kürtçe pankartlar toplanmaya başladı.

18.45 İstanbul’da Tünel Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüşün İstanbul Barosu’na kadar sürmesine izin verildi. Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin önü buluşma noktası oldu. Kadınlar İstiklal Caddesi’nin sonundaki Tünel Meydanı’nda toplanmaya başladı.

İstanbul’daki yürüyüş Beyoğlu Kaymakamlığı’nın kararıyla yasaklanmış, sonrasında ise sadece Tünel Meydanı’ndan İstanbul Barosu’na kadar yürüyüş düzenlenmesine izin verilmişti. İstiklal Caddesi’nde saat 19.00’da başlaması planlanan yürüyüş için polis ekiplerinin TOMA’larla hazırlık yaptığı görülürken, İstiklal Caddesi’ne bağlanan sokakların bazılarının kapatıldığı bildirildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et