İkinci Dalga Koronavirüs Artık Teori Değil!

Avrupa Salgın Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi Açıkladı!

Avrupa Salgın Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) Direktörü Dr. Adrea Ammon açıklamalarda bulundu. Alman hükümetinin eski danışmanlarından olan Ammon, yaptığı açıklamada koronavirüsünün ikinci dalgasının artık uzak bir teori olmadığını söyledi.

Dünyada Koronavirüs Tablosu
Dünyada Koronavirüs Tablosu

Dr. Andrea Ammon, “Bence burada sorulması gereken ikinci dalga ne zaman gelecek ne kadar büyük bir etkisi olacak. Virüsün karakteristiğine baktığımızda diğer ülkelerde nasıl yayıldığını incelediğimizde corona virüsünün Ocak ve Şubat ayından çok daha fazla dolaşımda olduğunu görüyoruz. Ben bir felaket senaryosu yazmak istemiyorum fakat hepimiz gerçekçi olmalıyız” ifadesini kullandı.

İnsanlarda Endişe Verici Bir Zayıflık Tespit Ettik

Dr. Ammon, “Şu an tamamen rahatlamanın zamanı değil. İnsanlarda endişe verici bir zayıflık tespit ettik. İnsanlar sokağa çıkmaya başladı. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler açıldı fakat aynı zamanda insanlar istedikleri gibi hareket edemiyor, istedikleri insanla istedikleri yerlere gidemiyor mesela. Günlük hayattaki alışkanlıklar değişti ve enfeksiyon seviyesi de düşük gözükünce insanlar salgının bittiğini düşünüyor. Fakat bitmedi, kesinlikle bitmedi” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et