Haber Global Sunucusu Sultan Arınır Kimdir?

Sultan Arınır kimdir, hayatı, biyografisi, kariyeri, yaşı, boyu, kilosu, nereli, kaç yaşında, çalıştığı kanallar, sevgilisi, evli mi, hobileri ve Instagram hesabı.. İşte Sultan Arınır’ın hayatına dair detaylı bilgiler haberimizin devamında..

Sultan Arınır Kimdir?

21 Ağustos 1987 tarihinde Edirne’de doğan evli ve bir erkek çocuk annesi olan Sultan Arınır, 1.73 metre boyunda, 57 kilo ve Aslan burcudur. Sultan Arınır, 2016 yılında spor spikeri Özgür Buzbaş ile evlenmiştir. Buzbaş ve Arınır‘ın nikah şahitliğini ise usta spiker ve gazeteci Ercan Taner yapmıştır. Çiftin Ege adında bir erkek çocukları vardır.

Sultan Arınır’ın Kariyeri Nasıl Başladı?

Mimar Sinan üniversitesi sosyoloji bölümünü başarı ile bitiren Sultan Arınır, hayallerini gerçekleştirmek için bir adım attı ve üniversite yıllarındayken kendisini geliştirmek adına çeşitli iletişim temelli eğitimler almaya başlamıştır. Reuters’tan Televizyon Haberciliği eğitimi aldı. Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nden de diksiyon, etkili konuşma ve sunuculuk, spikerlik eğitimleri alarak iş yaşamına muhabirlik yaparak başlamış ardından CNN TÜRK ekranlarında 4 yıl süre ile saha da çalışmalarına devam etmiştir. Mesleğinin devamlılığında ise Ana Haber Bültenleri sunarak ekranların sevilen yüzü olmuştur.

Ana Haber sunucusu olarak 2013 yılında NTV kanalında başlamıştır. “Yeter ki İste” adlı özel gereksinimli bireylerin başarı hikayelerini aktardığı programda adından söz ettirdi. Bununla beraber NTV’de “Tekno Hayat” adlı bilim ve teknolojiye dair gelişmeleri aktardı.

Mayıs 2018 yılında NTV’den ayrılarak CNN TÜRK‘e geçti ve hafta içi sabah kuşağı programları yaptı.

2020 yılında CNN bünyesindeki sunuculuk görevinden ayrılan Arınır, canlı yayın sırasında enflasyon haberini sunarken bilim kurulu toplantısı ile ilgili toplanıldığını söyleyen muhabir Serhat Dal ile yanlış bir bağlantı kurulması sonucu anlaşmazlıklarıyla gündeme gelmişti.

Sultan Arınır, CNN TÜRK kanalından ayrılarak Haber Global ile anlaştı ve Ana Haber sunuculuğuna devam etmektedir.

Güzel sunucu aynı zamanda sunuculuk, spikerlik eğitimleri de vererek mesleği öğrenmek ve geliştirmek isteyenlere katkı sağlıyor.

Hobileri arasında şiir okumaktan hoşlanan sunucu, ayrıca film izlemekten ve denizin bulunduğu yerleri gezip görmekten çok mutlu oluyor.

Sultan Arınır Buzbaş ve Oğlu Ege

Sultan Arınır Buzbaş, koronavirüsü yenerek ” karantina günleri ” isimli bu fotoğrafı paylaşmış ve üzerine ”Ve bugün sen önce elimi tuttun, öptün sonra yanağını elimin üstüne koydun, öylece uyudun ve o an tabii gözyaşlarım sel… Bir defter buldum evde ve onu anı defteri yapmaya karar verdim. Zihnimde kaybolmasına razı olmadığım bu ve bunun gibi pek çok şeyi yazıp büyüdüğünde Ege’ye vereceğim. Bunu neden buraya yazıyorum bilmiyorum:) Sanırım sevgi patlaması yaşıyorum” diyerek duygularını hayranlarıyla paylaştı.

  • Resmi Instagram Hesabı: sultanarinir

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et