FETÖ Arşivini Özel Kurulan ”Siber Suçlar” Ekibi Çözüyor

FETÖ arşivini ‘Siber Suçlar’ çözüyor

FETÖ’cü cuntacıların üzerlerinden, evlerinden veya iş yerlerinden çıkan dijital materyallerin incelenmeleri 2020 yılında tamamlanacak.

Darbe girişiminin ardından Siber Suçlar Daire Başkanlığında kurulan özel ekip, bugüne kadar cep telefonu, CD, flash ve bilgisayar gibi toplamda 1 milyon 865 bin 802 dijital materyalin incelemesini tamamladı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz sonrasında yürütülen FETÖ ve darbe girişimi soruşturmalarıyla şüphelilere ait binlerce dijital materyal, incelenmesi talebiyle emniyet birimlerine gönderilmişti. Bunlar arasında sadece 15 Temmuz’da yakalanan cuntacılara ait 8 bin cep telefonu bulunurken, flaş bellek, CD ve bilgisayarların da aralarında yer aldığı toplamda 2 milyon 100 bin 983 dijital malzeme incelenmek üzere emniyette tutuluyordu. Bu sebeple dijital materyalin incelemesini yapan Siber Suçlar Daire Başkanlığı tarafından söz konusu dijital materyallerin incelenmesi için bünyesinde özel bir ekip kurulmuştu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et