Birol Ünel Hayatını Kaybetti!

Almanya’da yaşayan oyuncu Birol Ünel kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Birol Ünel henüz 59 yaşındaydı.

Birol Ünel
Birol Ünel

Birol Ünel, Fatih Akın’ın yönettiği “Duvara Karşı”, “Temmuz’da”, “Transylvania” ve “Aşka Ruhunu Kat” gibi filmlerdeki rolleri ile tanınan, Almanya’da da birçok tiyatro oyununda ve filmde yer alan Birol Ünel, 59 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllar alkolle mücadele eden Ünel, doğum günü olan 18 Ağustos’ta durumu ağırlaştığı için hastaneye kaldırılmıştı.

Birol Ünel Kim? Kaç Yaşında? Filmleri

Birol Ünel oyuncu ve tiyatro sanatçısıdır. 1961 yılında Silifke’de doğan ve ailesi 1968 yılında Almanya’ya göçen Birol Ünel, Bremen’de büyümüştü. Almanya’da gençlik dönemlerinde parke döşemeciliği yapan daha sonra Hannover’e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu’na kaydolan Ünel’in sinema kariyeri 1987 yılında “Yolcu” filmiyle başlamıştır.

1992 yılında Berlin Tiyatrosunda Caligula rolüyle ilk rolünü aldı. 2000’de Fatih Akın’ın yönettiği “Temmuz’da” filminde sinema dünyasında tanınmaya başladı. “Duvara Karşı” filmi ile Türkiye’de de tanınmaya başlandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et