Arabulucuk Sınav Soruları Birilerine Dağıtıldı Mı?

Arabulucuk Sınav Soruları İktidara Yakın İsimlere Dağıtıldı Mı?

Adalet Bakanlığı’nın Hacı Bayramı Veli Üniversitesi ile birlikte 24 Kasım’da gerçekleştirdiği ve binlerce adayın katıldığı arabuluculuk sınav sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Fakat ortaya sınav sorularının bazı kişilere dağıtıldığı iddia edildi. 90 puan üstü alabilen adayların kazanabildiği sınavda çok sayıda milletvekili ve siyasi başarısız oldu.

Arabuluculuk, Arabuluculuk sınavı, arabulucu, sınav, sınav soruları
Arabuluculuk, Arabuluculuk sınavı, arabulucu, sınav, sınav soruları

7 bin 537 kişinin katıldığı arabuluculuk sınavında 91 ve üstünde puan alan 6 bin 271 adayın kazandığı arabuluculuk sınavına çok sayıda akademisyen, yargı mensubu ve siyasetçi katılmıştı. Haftalardır sınav sorularının önceden iktidara yakın isimlere dağıtıldığı iddia ediliyordu. Adalet Bakanı’nın talimatıyla sınav sonuçları dün açıklandı.

Eski Adalet Bakanı Sınavda Başarısız Oldu!

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sınavdan 72 puan aldığı ortaya çıktı. Bozdağ’ın puanının yanında ise “başarısız” ibaresi yer aldı. Konuya ilişkin ulaştığımız Bozdağ’ın danışmanı Bilal Çetin ise, “Bekir Bey arabulucu sınavına kesinlikle girmedi” dedi. Ancak sınav sonuç belgesini paylaştığımız Çetin, daha sonra telefonlarımıza yanıt vermedi. 

Sınavada başarısız olan isimlerden birinin de Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar olduğu ve 88 puanla başarısız sayıldığı öğrenildi. Sınavda 9 bin 557’nci olan Öztatar’ın, kişisel veri sayılan TC kimlik numarasının çalındığını iddia ederek bilgileri bulup paylaşanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. 

Adalet Bakanlığından Açıklama Geldi

Adalet Bakanlığı Sözcüsü ve Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin, arabuluculuk sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiaları için “Bakanlığımızın bu süreçlerde bir rolü bulunmamaktadır” dedi.  

Bakanlık Sözcülüğünün kurulması ve bu göreve getirilmesinin ardından Ankara Hakimevi’nde ilk basın bilgilendirme toplantısını dün düzenleyen Çekin, arabuluculuk sınavının Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından yapıldığını anımsatarak “Eğitimler, bünyesinde hukuk fakültesi bulunan bazı üniversiteler ve Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir. Sınav sorularının hazırlanması ve yürütülmesi, ilgili üniversite tarafından gerçekleştirilmiş olup Bakanlığımızın bu süreçlerde bir rolü bulunmamaktadır” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et