Almanya’da 1 Milyar Euroluk Soygun!

Almanya’da Grünes Gewölbe Müzesi Soyuldu! 1 Milyar Euroluk Eser Çalındı!

Almanya’nın Dresden kentinde bulunan ve Avrupa’nın en eski müzelerinden biri olan Grünes Gewölbe Müzesi soyuldu. Müzeden yaklaşık 1 milyar Euro değerinde tarihi eser çalındığı belirtildi.

Almanya'da Müze Soygunu 1 Milyar Euroluk Eser Çalındı
Almanya’da Müze Soygunu 1 Milyar Euroluk Eser Çalındı

Almanya’nın Dresden kentinde Grünes Gewölbe Müzesi sabah saat 05.00’te soyuldu. Soyguncular, elektrik devresini yangın çıkararak etkisiz hale getirerek müzenin küçük penceresinden içeriye girdi. Müzenin tarihi bölümünü hedef alan hırsızlar, 1 milyar Euro değerinde tarihi eseri çaldı. Hırsızlar kayıplara karışırken, Saksonya Eyalet Polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın inceleme altında olduğunu ve hırsızların arandığını bildirdi. Müzedeki eserlerin 1694-1733 yılları arasında Saksonya Elektörlüğü yapan ‘Güçlü August’ döneminde toplandığı belirtilirken,  hangi eserlerin çalındığı konusunda bilgi verilmedi.

Grünes Gewölbe Müzesi

Grünes Gewölbe Müzesi
Grünes Gewölbe Müzesi

Almanya’da bulunan Dresden kentinde ki Grünes Gewölbe Müzesi, Avrupa’nın en büyük hazine koleksiyonunu içeren tarihi bir müzedir. Augustus Strong tarafından 1723’te kurulan Barok’tan Klasikleşmeye kadar zengin bir sergi yelpazesine sahiptir. Eski malakit yeşili boyalı sütun kaideleri ve ilk odaların başkentleri adını almıştır. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et