Adalet Medya Üzerinden Mi İşliyor ?

Adalet Medya Üzerinden Mi İşliyor ? Adaleti Medya Mı Yönetiyor ?

Geçtiğimiz gün Rize’de bir saldırgan sokak ortasında genç bir kızı öldüresiye dövmüş daha sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Fakat sosyal medya, haber siteleri ve televizyonlarda yer alan haberlerden sonra saldırgan tekrar gözaltına alındı ve tutuklanarak ceza evine gönderildi. Buna benzer örnek olarak yüzlerce olay daha gösterilebilir… İnsanların aklına ise şu soru geliyor… Adalet medya üzerinden mi işliyor ?

Medya
Medya ve Adalet

Adalet Medya Üzerinden Mi İşliyor ?

Adaletin hiçbir kurum, kuruluş, firma, dernek veya kişinin etkisinde kalmadan işlemesi gerekirken Türkiye’de maalesef adalet hep bir yerlerin tekelinde maalesef. Eğer gerçekten adaletten bahsetmek istiyorsak suçlarda alınan cezaların ve uygulanma biçiminin ülkenin 81 ilinde ve binlerce ilçesinde ve köylerinde birbiriyle çelişmeden ve tüm koşullar göz önüne alınarak işlemesi gerekir. Bir yönden medyanın etkisi bu tür olaylarda önemli bir yer tutarken, bir yönden de medyada yer almayan olaylarda büyük haksızlıklar ve büyük dramlar yaşanıyor. Adaletin gerçekleşmesi için bir gurup ya da kesimin desteği şart değildir. Toplumun adalet duygusu zaten sarsılmış durumda iken suçluların ceza alması için medyada yer almasına da gerek yoktur. Türkiye’de adalet bağımsız bir şekilde işlemeli kişi, kurum ve grupların etkisinden arındırmalıdır. Tabi bu böyle sürdükçe burası Türkiye demeye devam edeceğiz bu istekler sadece temenni olarak kalacaktır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et