Otostop Yaparken Kaçırılan 15 Yaşında ki Alexandra Macesanu…

15 Yaşında ki Alexandra Macesanu İçin İnsanlar Sokağa Döküldü!

Romanya’da evine gitmek için otostop çektiği sırada kaçırılan ve bu süreçte polisi üç kez arayabilmesine rağmen bulunamayan 15 yaşındaki Alexandra Macesanu için binlerce kişi sokağa döküldü. Bir evde kan ve doku parçaları ile Alexandra Macesanu takıları bulunurken, eylemciler ihmal nedeniyle polisi protesto etti.

Alexandra Macesanu
Alexandra Macesanu

Polis İhmali Mi Var ?

Romanya’da kaçırılan 15 yaşındaki bir çocuğun bulunamamasında polis ihmali olduğunun ortaya çıkması sonrası binlerce kişi sokağa döküldü. Başkent Bükreş’te eylem yapanlar soruşturmayı yürüten ekipleri yetersiz kalmakla suçlarken, hükümetin de istifasını talep etti. Öldüğü tahmin edilen 15 yaşındaki Alexandra Macesanu anısına İçişleri Bakanlığı önüne çiçekler bırakıldı.

Alexandra Macesanu

Emniyet Açıklama Yaptı

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Romanya’nın güneyinde otostop çekerek Dobrosleveni’deki evine ulaşmaya çalışan 15 yaşındaki Alexandra, çarşamba günü kayboldu. Alexandra perşembe günü üç defa polisi arayarak, bir adam tarafından kaçırıldığını söyledi. Ancak polislerin telefon aramasının yapıldığı yeri tespit etmeleri 12 saat sürdü. Acil durumda arama iznine gerek olmamasına rağmen, arama izni bekleyen polisler olay yerine ancak 19 saat sonra operasyon düzenledi.

Operasyonda kan ve doku parçaları ile Alexandra’nın takıları bulundu. Delillerin bulunduğu evin 65 yaşındaki sakini gözaltına alındı. Avukatları tarafından yapılan açıklamaya göre savcılıkta sorguya çekilen zanlı, Alexandra’yı hiç görmediğini söyledi. Ancak Alexandra’nın nasıl olup da onun telefonundan arama yapmış olduğunu açıklayamadı.

Polis üç ay önce ortadan kaybolan bir gencin daha aynı kişi tarafından öldürülmüş olabileceğinden şüpheleniyor. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et