A Separation – Bir Ayrılık İran Sinemasının Ünlü Yönetmeni Ashgar Ferhadi’den…

Ayrılık Filmi ve Konusu

Ülke sinemalarının darbelerle, yasaklarla ve maddi kaynak sorunları yüzünden geri kalması bir toplum için kâbustur.Filmin yönetmeni Asghar Ferhadi de yasaklanan yönetmenler arasında , 2010 da film çekmesi yasaklanan Ferhadi’nin özür ve ricaları sonucunda yasağı kaldırıldı.

Asgar Ferhadi

İran sinemasının son yıllardaki gelişimi ve seçtikleri toplumsal konular oldukça ilgi çekici olmayı sürdürüyor.A Separation filmi, çiftler arasındaki anlaşmazlıklar ve sorunların ne kadar büyüyebileceğine dair kanıtlar sunuyor.İnatçılık, dürüstlük, ahlak, adalet, din ve toplumsal kavrayışların işlendiği filmin, İran sinemasına çok büyük katkıları oldu.

Ayrılık Filmi

A Seperation- Bir Ayrılık

Altın Ayı ödülünü alan ilk İran filmi oldu.Yasakları delmenin ve bir şeyler anlatmanın formülüne ulaşan Ferhadi , bu filmiyle beğenileri üzerine topladı.Çocuğunun yurt dışında eğitim almasını isteyen bir kadın, alzheimer hastası babasına bakma yükümlüğünde olan bir koca, tüm bunların arasında kalan 11 yaşındaki küçük Terme. Kadının yani Simin’in yurt dışına gitme isteğini onaylamayan Nadir, kendisini boşanma davasında bulur.

Leila Hatami – Peyman Moaadi

Simin’in evi terketmesi üzerine tutulan bakıcı kadın, ilk günden sonra işten vazgeçer.Fakat kocasının çalışabileceğini söyler.Kocası borçlarından dolayı hapse girince, kadın tekrardan ertesi gün işe döner.Kadının hamile olması ve daha sonrasında düşük yapması üzerine zincirleme olaylar birbirini izler.İran adalet sistemini biraz olsun tanıyabileceğimiz, izlerken bazı sınıf farklılıklarına şahit olacağımız film, sayısız festivalde bir çok ödül aldı.Keyifle izleyiniz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et