Uyurken Sağlığınız İçin Yastık Kullanın Neden mi? İşte Yanıtı

Mutlaka Uyurken Yastık kullanmayı unutmayın? Uyursanız vücudunuzda neler olur?

Tarihte bilinen ilk yastıklar Antik Mısır’a kadar uzanıyor. Bu yastıklar taştan yapılmışlardı ve yalnızca zenginler tarafından kullanılıyorlardı. Artık antik taş yastıklardan farklı olarak bugün kullandığımız yastıklar yumuşak ve kabarık. Hatta bu özelliklerinden dolayı çoğu insan yastıklarına sarılmadan yatakta rahat edemiyor. Ancak vücudunuzu ve ruh halinizi etkileyebileceğinden bir yastıkla uyumak dinlenmenin en iyi yolu da olmayabilir. Yastık kullanmadan uyumanın sağlayacağı faydaları öğrenmek istiyorsanız işte cevabı…

1-Sırt ağrısını çözer 

Yastıklar, doğal olmayan bir uyku pozisyonuna neden olabilirler. Yastığın kendisi sırtınızın ağrımasına yol açmasa da yaşadığınız pek çok problemi kötüleştirebilir.

Oysa yastıksız uyuduğunuzda omurganız rahat eder ve vücudunuz en rahat pozisyonu sağlar.

2-Boyun ağrısıyla başa çıkmanıza yardımcı olur 

Boynunuzu herhangi bir şekilde uzun süre bükmek rahatsızlık yaratır. Çok sert veya çok yumuşak yastıkların boyun ağrısına neden olabileceğini unutmayın.

3-Baş ağrısına savaş açar 

Baş ağrısı ile uyanıyor ya da kendinizi sersem gibi hissediyorsanız bunun suçlusu yastığınız olabilir.

Fazla yüksek olan yastıklar baş ve boynunuzun öne doğru eğilmesine neden olarak boyun kaslarınızı iyice gerginleştirir. Bu da sabah yataktan baş ağrısı ile kalkmanıza yol açar.

4-Stresi azaltır 

Yastığınızın yarattığı rahatsızlıktan dolayı gece uykunuzdan olabilirsiniz. Uyku bozukluğu da vücudunuzda uyku sırasında meydana gelen önemli süreçleri yaşamanızı engeller.

Kendinizi sürekli uykusuz hissetmek bir müddet sonra ruh halinizi ve düşünme becerilerinizi etkileyeceğinden vücudunuz daha fazla stres hormonu salgılamaya başlar.

5-Sivilcelenmeyi önler 

Yastığınızdan kurtulduğunuz için cildiniz size teşekkür edecek. Neden mi? Yüzünüz çoğunlukla gece boyunca yastığınıza temas eder.

Her gün değiştirilmeyen yastık kılıflarının üzerinde biriken kir, yağ ve ev tozu da yastıkla temas eden cildinizde sivilcelenmelere ve kırışıklıklara yol açabilir.

6-Saçların yıpranmasını engeller 

Sabahları kuru ve karışık saçlarla uyanıyorsanız dikkat! Gece uykuda sağdan sola dönerken saçlarınız yastık kılıfına sürtünerek kırılabilir.

Yastık kılıfları ayrıca saçın ihtiyaç duyduğu yağı ve nemi emerek saçları daha hassas hale getirebilir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et