Ünlü Sanatçı Altan Karındaş Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının ünlü dizi ve tiyatro oyuncusu aynı zamanda seslendirme sanatçısı Altan Karındaş hayatını kaybetti

Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Altan Karındaş, bu sabah hayatını kaybetti. Acı haberi ünlü oyuncu Melek Baykal sosyal medya hesabından duyurdu.

10 yıldır Muğla’nın Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde kalan ünlü sanatçı Altan Karındaş, bazı organlarında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 1 ay önce hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü sanatçı bu sabah hayatını kaybetti.

Acı haberi ünlü sanatçı Melek Baykal sosyal medya hesabından duyurdu. Baykal, yaptığı paylaşımda, ”Uzun zamandır hastahanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti malesef. Nurlarda uyuyun. Mekânınız cennet olsun. Sizi hep güzel hatırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Altan Karındaş kimdir?

Altan Karındaş, (d. 30 Ağustos 1928)   Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda Şan ve Tiyatro eğitimi alan sanatçı; 1951 yılında Muhsin Ertuğrul’un Küçük Sahne’sinde sanat hayatına başladı. Şehir Tiyatroları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Saim Alpago Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Bir dönem kendi adına da tiyatro kurdu. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et