Ufuk Özkan Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Ufuk Özkan Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Evli Mi? Ufuk Özkan hakkında tüm merak edilenler…

Ufuk Özkan, 11 Nisan 1975, Mannheim Almanya’da doğmuştur. Çerkes asıllı Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur. Annesi Of, Trabzonlu, babası ise Samsun’un Tekkeköy ilçesindendir. Almanya’da doğup büyüyen Ufuk Özkan, 12 yaşında ailesi ile birlikte Türkiye’ye kesin dönüş yapmıştır. Daha sonra Türkçeyi iyi konuşamaması nedeniyle öğretimine 8. sınıf yerine 5. sınıftan devam etmiştir. Samsun Belediye Ortaokulu mezunudur. 1994 yılında İstanbul’a geldi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden (2001) mezun olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olarak çalışmıştır. Tiyatro Kılçık ile 3 yıl kabare tiyatrosu yapmıştır. Daha sonra 2003 yılında BKM yapımı olan “Ölümsüz Aşk” dizisinde başrolde yer aldı. Asuman Dabak Tiyatrosu’nda da oyunculuk yapmıştır. Ayrıca iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

İstanbul Şehir Tiyatrosu, Tiyatro Kılçık, Asuman Dabak Tiyatrosunda çalışmıştır.
2005 – 2007 yılları arasında “Emret Komutanım” adlı dizide Sarp Levendoğlu, Demet Evgar, Seda Akman, Arda Kural, Sermiyan Midyat, Engin Hepileri, Orçun Kaptan, İsrafil Köse, Şebnem Schaefer, Nil Erkoçlar, Cengiz Küçükayvaz ile beraber oynadı.

2009 -2011 yılları arasında “Geniş Aile” adlı dizide Cevahir karakterini canlandırırken Fırat Tanış, Rasim Öztekin, Azra Akın, İlker Ayrık ile beraber oynadı.

Ufuk Özkan, 2011 yılında “Hayatım Dizi” Yarışma Programı, 2012 yılında “Aileler Yarışıyor” adlı yarışma programını sundu.

Daha sonra 2012 yılında senaristi Birol Güven olan ve başrollerini Ufuk Özkan ve Ecem Özkaya Üstündağ’ın oynadığı “Zengin Kız Fakir Oğlan” adlı dizide Hüseyin Avni Danyal, Ayda Aksel ile beraber oynadı.

Ufuk Özkan, 2005 yılında Nazan Güneş Özkan ile evlendi. Ayrıca Eren Özkan (d.2008) adında bir oğlu vardır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et