Süveyş Kanalını Tıkayan 220 Tonluk Ever Given Adlı Gemi Kısmende Olsa Kurtarıldı

Süveyş Kanalı’nda karaya oturan 220 bin tonluk gemi kurtarıldı

Süveyş Kanalı’nda salı günü karaya oturan ve gemi trafiğinin durmasına neden olan 220 bin tonluk Ever Given adlı gemiyi yeniden yüzdürme çalışmaları altıncı günde başarıya ulaştı. 27 bin metreküp kum çekilerek geminin kurtarılmasıyla kanaldaki trafik de kısmen açılmış oldu.

      Süveyş kanalını tıkayan 400 metre uzunluğundaki devasa yük gemisi Ever Given’i kurtarma çalışmaları tamamlandı. 20 bin konteyner taşıyan gemiyi sıkıştığı yerden kurtarmak ve yeniden hareket etmesini sağlamak için müdahalede bulunan römorkörların çalışmalarının ardından gemi yüzdürüldü. Böylelikle Süveyş Kanalı’ndaki gemi trafiği kısıtlı da olsa yeniden açılmış oldu.

The Ever Given, dünyanın en önemli ticari su yollarından olan Süveyş Kanalı’ndan geçerken 24 Mart’taki kum fırtınası ve kötü hava koşulları sonucu görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle kıyıya çarparak kaza yapmıştı.

350 GEMİ BEKLİYOR

Salı gününden bu yana Süveyş Kanalı’ndan gemi geçişi yapılamıyordu.

Geçiş için bekleyen gemilerin sayısı 350’yi geçmişti.

10 MİLYAR DOLAR ZARAR

Dünya ticaretinin yaklaşık 12’sinin gerçekleştiği kanalın 6 gün kapalı kalmasının, dünya ticaretine verdiği zararın 10 milyar doları geçtiği hesaplanıyor.

Kanalın kapanması nedeniyle uluslararası piyasalarda dün petrolün fiyatı yüzde 4 artmıştı.

 Tayvanlı Evergreen Marine şirketi tarafından işletilen Ever Given adlı devasa geminin, 2019’da Almanya’nın Hamburg kentinde de kaza yaptığı ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et