Sungun Babacan Kimdir? Kaç Yaşındaydı? Nereli? Neden Öldü?

Tom Cruise, Tom Hanks, Richard Gere gibi oyuncuları seslendiren Hollywood yıldızlarının sesi, o tanıdık ses Sungun Babacan hayatını kaybetti. Peki Sungun Babacan Kimdir? Kaç Yaşındaydı? Nereli? Neden Öldü?

Sungun Babacan Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Neden Öldü
Sungun Babacan Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Neden Öldü

Sungun Babacan Kimdir? Kaç Yaşındaydı? Nereli? Neden Öldü?

Sungun Babacan, 5 Ekim 1958 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Meslek yaşamına TRT’de seslendirme yaparak başladı. 1980’li yılların ortalarında TRT’de “Cumartesiden Cumartesiye” adlı programın sunuculuğunu yaptı. Birçok sinema filmi ve dizide ünlü oyuncuların seslendirmesini yapan Sungun Babacan, uzun yıllar çeviri ve seslendirme yönetmenliği yaptı. İki büyük kuruluşun kurumsal sesi oldu. Aynı zamanda Riot Games’in yayıncılığını ve yapımcılığını üstlendiği “League of Legends” adlı oyunda “Lucian” isimli şampiyonu seslendirdi. “Evim Şahane” ve “Güle Güle Oturun” programında dış ses oldu. Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde dublaj konusunda dersler verdi. Sungun Babacan’ın 1982 yılında Meral Erbil ile evliliği boşanma ile sonuçlandı. 27 Haziran 2008’de Damla Özüduru ile evlendi.

Sungun Babacan Neden Öldü?

Sungun Babacan 63 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü ismin uzun zamandır hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.

Seslendirdiği Karakterler

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et