Sedat Peker Kimdir? Kaç Yaşında? Hayatı ve Merak Edilenler

Sedat Peker Kim? Kaç Yaşında? Nereli? Aile Üyeleri Kimler? Hayatı ve Biyografisi

Sedat Peker 2021 yılında belkide en çok konuşulan isimler arasında ilk sırayı şimdiden aldı. Youtube üzerinden milyonlarca kez izlenen videoları dünya basınında bile yer bulmuştur. Sedat Peker, ayrıca birçok hükumet ve devlet yetkilisini de yakından tanımaktadır. Peki Seda Peker Kim?.

Sedat Peker, Sedat Peker Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hayatı ve Kariyeri, Özge Peker ile Evliliği, Sedat Peker'in çocukları
Sedat Peker, Sedat Peker Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hayatı ve Kariyeri, Özge Peker ile Evliliği, Sedat Peker’in çocukları

Sedat Peker, son birkaç aydır her yönüyle merak ediliyor. Peker, Youtube üzerinden yayınladığı videolarla Binali Yıldırım, Süleyman Soylu gibi devlet adamlarını zan altında bırakmıştır. Ayrıca Peker, “bir tripod bir kameraya yenileceksiniz” diyerek skandal açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Bu nedenle Sedat Peker’in kim olduğu, kaç yaşında olduğu ve hayatı herkes tarafından merak ediliyor. Özel yaşamı dPeker’in Özge Peker ile evliliği ve çocukları da merak edilenler arasında…

Sedat Peker Kimdir? Kaç Yaşında? Aslen Nereli?

Aslen Rizeli olan Sedat Peker, 26 Haziran 1971 yılında Adapazarı Sakarya’da dünyaya geldi. Sedat Peker, Türk mafya lideri ve iş insanı olarak anılmaktadır. Ek olarak birçok siyasi isim ile ilişkileri bulunmaktadır.

Sedat Peker, 1990’lı yıllarda birçok suçtan yargılanmıştır. Bunların arasında yasa dışı suç örgütü kurmak, tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak ve insan öldürmeye azmettirmek suçları yer almıştır.

1997’de Rize’de kaçakçılık yaptığı belirtilen Abdullah Topçu’yu öldürmekle suçlanan Peker, mahkemede beraat etmiştir. Ancak beraberinde yargılanan iki kişi Topçu’yu öldürmek suçundan müebbet hapse mahkum olmuştur.

Sonrasında Romanya’ya kaçan Peker, Ağustos 1998’de Türkiye’ye getirilmiştir. Hakkında birden çok suçtan açılan davalardan Mayıs 1999’da beraat etmiştir. Bu süreç boyunca yaklaşık sekiz ay cezaevinde kalmıştır.

Sedat Peker, 1999’un sonunda, verdiği röportajda, kendisini “pantürkist ve turancı” olarak tanımlamıştır. Sonrasında Peker, hakkındaki suçlamalar için garip bir açıklama yapmıştır. Peker, “medeni ilişkilerin sınırlarını aşıp sert davranarak hakkı olan parayı almaya çalıştığını” söylemiştir.

Ayrıca röportajda, Çeçen militanların organizasyonuyla Trabzon-Soçi seferini yapan Avrasya Feribotu’nu kaçıran ve Dalaman Cezaevi’ne giren sanıkları kaçırdığıyla ilgili soruya yanıt vermiştir. Peker, cezaevi firarlarıyla ilgisi olduğunu yalanlamamıştır.

2000’li Yıllarda Sedat Peker…

Sedat Peker, 2000’li yılların başında organize suç örgütlerine yönelik başlayan geniş kapsamlı operasyonlar sonucunda ele geçirilmiştir. 12 Mart 2005’te İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Kelebek Operasyonu ile tutuklanmıştır.

Peker’in tutuklu yargılandığı dava 31 Ocak 2007 tarihinde karara bağlanmıştır. Peker 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Peker, “Silahlı terör örgütü kurma” suçuyla da yargılanmıştır. Daha sonra bu davadan da bir yıl üç ay daha hapis cezasına çarptırılmıştır. Son olarak Ergenekon davasında da 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.

10 Mart 2014’te ise Özel Yetkili Mahkemeler’in kapatılması ve uzun tutukluluk süresinin de 10 yıldan beş yıla indirilmesinin ardından, ağır ceza mahkemelerinden tutuklu sanıklar hakkında art arda Ergenekon davası sanıklarının tahliye kararları geldi.

Bu kapsamda Doğu Perinçek, Kemal Kerinçsiz, Tuncay Özkan gibi isimlerle birlikte Peker’in de şartsız tahliyesine karar verildi. Hakkında farklı davalardan verilmiş cezalar olsa da Peker cezaevinden salıverildi.

Sedat Peker, cezaevinden tahliyesinden sonra “iş adamı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü” söylemiştir.

Aile Üyeleri

Babası Ahmet Peker ve annesi ise Meryem Peker’dir. Ayrıca Atilla Peker ve Vedat Peker isimli iki kardeşi vardır. 2008 yılında Özge Yılmaz ile evlenmiştir. Özge Yılmaz eşi Sedat Peker’in soyadını alarak Özge Peker olarak tanınmıştır. Sedat Peker ve Özge Peker çiftinin Serdar Han Peker, Celal Han Peker, Filiz Lina Peker ve Boğaçhan Talha Peker adlı 4 çocuğu vardır. Sedat Peker’in ailesi 93 Harbi’nde Rusların Kafkaslarda tam hakimiyet sağlaması üzerine Batum’a, daha sonra ise Anadolu’ya göç etmek zorunda kalmışlardır. Anadolu üzerinden önce Rize’ye, sonra Adapazarı’na göçen Peker ailesi, Rize, Trabzon ve Artvin’de illerine yerleşmişlerdir.

Yaptığı Yardımlar ve Ödülleri

Sedat Peker ayrıca birçok vakıftan ödül ve plaket almıştır. Yaptığı yardımlarla da dikkat çeken Peker’in 11 Mart 2015 tarihinde Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfının düzenlediği Yılın En İyileri Ödül Töreninde yardımlardan dolayı “En Hayırsever İş Adamı ve Yaşam Boyu Onur Ödülü” almıştır. Daha Sonra Kültür Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen törende de ödül alan Sedat Peker, 30 Kasım 2015 Tarihinde Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinliklerinde “Türklük Hakanı” unvanı almıştır. Son olarak 4 Mayıs 2016 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılan Türkiye Gençlik Ödülleri’nden “En İyi İş Adamı” ödülünü almıştır. Peker’in yaptığı yardımlar arasında Suriye Türkmenlerine yaptığı yardımlarda yer alır. Peker, Suriye Türkmenlerine dört tır gıda malzemesi, iki tır telsiz, laptop, fotoğraf makinesi ve insansız hava aracı ile 10 adet 4×4 lüks arazi aracı yollamıştır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et