Savcı Sayan Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Savcı Sayan Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Mesleği Ne? Evli Mi? Savcı Sayan’ın Hayatını ve Biyografisini Sizler İçin Hazırladık…

1971 yılında Ağrı Tutak’da dünyaya geldi. 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğudur. İlk öğrenimini Tutak’da, Orta öğrenimini Muş Malazgirt’de, Lise öğrenimini Tutak Lisesinde okul birincisi olarak tamamlamıştır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur.  Bir süre öğretmenlik de yapan Sayan, ulusal kanallarda yorumculuk, bölgedeki töre cinayetleri üzerine yazdığı makaleler çeşitli gazetelerde yayınlandı. Sayan, ayrıca gençlik üzerine kitaplar yazdı. Sayan aynı zamanda Tarım ve inşaat sektörüyle de uğraştı.

1996 ile 2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirdi. 1999 ve 2004 yerel seçimleri’nde CHP’den Tutak belediye başkan adayı oldu. CHP genel merkez MYK üyeliklerinde bulundu. Deniz Baykal’a en yakın isimlerden birisiydi. Kaset skandalından sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimini sıklıkla eleştiren Savcı Sayan, parti kurallarına uymadığı gerekçesiyle 2012 yılında CHP’den ihraç edildi. Ayrıca 2015 yılına kadar siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etti. 2015 yılında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştır:

“Türkiye yol ayrımında. Tercihimi ben memleket meselesinden yana koyarak AK Parti’den aday adayı oldum.”

AK Parti’ye saflarına katılan Sayan, 2015’te yapılan genel seçimlerde, AK Parti’den İzmir’de 2. Bölge 7. sıradan milletvekili adayı olmuştu, seçim sonucunda meclise girmeyi başaramamıştı. Savcı Sayan 2019 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti’den Ağrı belediye başkan adayı oldu. Ayrıca bu seçimlerde Belediye başkanı seçilmiştir.

Savcı Sayan, evli ve bir çocuk babasıdır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et