Özcan Eren Cinayetinde İtiraf Geldi! Mehmet Tahta İtiraf Etti!

Veteriner Mehmet Tahta Özcan Eren’i Öldürdüğünü İtiraf Etti!

Manisa’nın Soma ilçesindeki Sevişler Baraj Gölü ile Aydıncık Baraj Göleti’nde bulunan ve Özcan Eren’e ait olduğu düşünülen ceset parçalarının İzmir Adli Tıp Kurumu’ndeki DNA testi incelemesi sürerken, tutuklanan veteriner hekim Mehmet Tahta cinayeti itiraf etti. Tahta’nın ifadesinde, “Cinayeti tek başıma işledim. Kimseden yardım almadım. Veteriner hekimlik ofisimin depo kısmında kendisiyle tartıştık. Bana küfür etti. Ben de öldürdüm. Sonra da parçalara ayırarak farklı farklı bölgelere bıraktım” dedi.

Mehmet Tahta, Özcan Eren Cinayeti, Müge Anlı
Mehmet Tahta, Özcan Eren Cinayeti, Müge Anlı

Sevişler Mahallesi’nde baraj gölü kıyısında 14 Mart günü vatandaşlar omuz bölgesinden kesilmiş insan kolu buldu. İhbar üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Polis ve jandarma, kesik kolun Bayat Mahallesi’nde oturan ve ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Özcan Eren’e ait olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştı. Mobese ve güvenlik kamerası kayıtlarından Eren’in son olarak ilçe çıkışında, veteriner kliniği sahibi Mehmet Tahta’nın (33) otomobilinde görüldüğü belirlendi. Görüntülerden Tahta’nın ilçeye yalnız döndüğü ortaya çıktı. Mehmet Tahta’nın cep telefonunun da Sevişler Baraj Gölü’nden sinyal verdiği saptandı. Tüm bu bilgilerin ardından kaçırılan Eren’in dedesinden 450 bin lira fidye istendiği belirlendi. Bunun üzerine jandarma ve polis, ortak operasyonla veteriner hekim Tahta’yı yakaladı. Gözaltına alınan Tahta, ifadesinde Özcan Eren’in dedesine gönderilen fidye mektubunu yazdığını ancak cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tahta çıkarıdığı mahkemece tutuklandı. Kesik kola ait cesedin bulunması için Sevişler Baraj Gölü’nde 17 Mart günü yapılan ve 3 saat süren arama çalışmalarında kesik baş ile ayak ve bacak parçaları, ertesi gün de bacak parçası bulundu.

Kesik Kol Bulunmuştu!

İki gün sonra, İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nden gelen 1’i dalgıç 5 kişilik ekip, Manisa Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando birliğinden 50 personel, AFAD ve polis ekiplerinin katılımıyla yapılan aramalarda ise Sevişler Baraj Gölü’ne 42 kilometre mesafedeki Karacakaş Mahallesi Aydıncık Baraj Göleti kenarında boş şişe toplayan bir kişi, diz ve karın bölgesi arasından kesilmiş vücut parçaları buldu. Bir gün sonra da Aydıncık Baraj Göleti’nin yüzeyinde cesedin karın bölgesi ile boyun arasında kalan vücut kısmı bulundu. Tüm vücut parçaları DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Özcan Eren, Manisa Soma, Kayıp, Müge Anlı
Özcan Eren, Manisa Soma, Kayıp, Müge Anlı

Veteriner Mehmet Tahta İfadesini Değiştirmişti

Veteriner hekim Mehmet Tahta’nın İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ilk ifadesinde “Özcan Eren, dükkanıma gelip oturdu. Onun dışında bir yere gitmedik” dediği, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki ikinci ifadesinde ise farklı anlatımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Tahta’nın ikinci sorgusunda Eren’in otomobilinde olduğunu gösteren görüntülerinin gösterilmesi üzerine “Dükkanımda sadece oturmadı, rahatsızlanan bazı hayvanlara bakmak için birlikte kırsal mahallelere gittik. MOBESE kameralarındaki görüntüler bunlar olabilir. İlk olarak Ilgındere Mahallesi’ne ardından Yağcıllı Mahallesi’ne gittik. Yağcıllı Mahallesi’ndeki hayvan doğumunda yanımdaydı. Sonra götürüp, Bayat Mahallesi’ne bıraktım. Ondan sonra da görmedim” dediği öğrenildi.

Özcan Eren’i Öldürdüğünü İtiraf Etti!

Veteriner Hekim Mehmet Tahta’nın bugün saat 15.30’da cezaevi savcılığına dilekçe vererek ifade vereceğini belirtmesi üzerine, Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’na SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Tahta ifadesinde, “Cinayeti tek başıma işledim. Kimseden yardım almadım. Veteriner Hekimlik ofisimin depo kısmında kendisiyle tartıştık. Bana küfür etti. Ben de öldürdüm. Sonra da parçalara ayırarak farklı farklı bölgelere bıraktım” dediği öğrenildi.

Özcan Eren Cinayeti!

20 Yaşında ki Özcan Eren, Manisa’nın Soma ilçesinde 7 Şubat tarihinde ortadan kayboldu. Ailesi ile 6 şubat tarihinde “araba” konusunda tartıştığı öğrenilen Özcan Eren, 7 şubat tarihinde arkadaşı ile beraber araçla kaplıcalara gitti. Daha sonra aracını bir yere bırakan ve arkadaşına 1 saat sonra geleceğini söyledi. Kendisine belediyede iş bulacağını söyleyen Mehmet Tahta’nın yanına giden Özcan Eren, 1 saat sonra dönmeyince arkadaşı aradı. Özcan Eren işinin uzayacağını söyledi. Daha sonra arkadaşı da eve giderken Özcan Eren’den o tarihten ve saatten itibaren haber alınamadı. Aradan geçen bir kaç gün sonra Veteriner Mehmet Tahta’nın köye geldiği bir gün, ailenin evinin önüne aynı zamanda bir fidye mektubu bırakılırken, fidye mektubundan 450 Bin TL istendi. Fidye Mehtubunda aile ile ilgili Özcan Eren’in dedesi tarafından çok sevildiği belirtilirken, fidyenin verilmemesi halinde Özcan Eren’in organ mafyasına satılacağı söylendi. Öte yandan olay ile ilgili en büyük şüheyi üzerine çeken Veteriner Mehmet Tahta ise röportaj vermek istememiş, Özcan Eren’in köyüne geldiği gün ve saatlerde Özcan Eren’in dedesinin evinin önünde fidye mektubu bulunmuştu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et