Koronavirüsün Çaresi Diyarbakır’da Bulundu!

Türk ışın tedavisi uygulanan koronavirüs hastasının test sonucu negatif çıktı. Bu haber Türkiye ve dünya genelinde yankı uyandırdı.

Türk Işını Tedavisi, Koronavirüs
Türk Işını Tedavisi, Koronavirüs

Türk Işın Tedavisi Yöntemi (TurkishBeam) ilk kez Diyarbakır’da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tanısıyla yatan hastaya uygulandı. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal ve Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ile düzenlediği basın toplantısında Türk Işın Tedavisi Yönteminin Prof. Dr. Gedik koordinasyonunda yeni koronavirüs (Kovid,19) tanısıyla yatan 46 yaşında erkek hastaya uygulandığını söyledi.

Türk Işını Tedavisi

“Türk ışını tedavisi projesini ilk defa Diyarbakır’da bir hasta üzerinde uyguladık. Koronavirüs ile ilgili enfekte olmuş bir vatandaşımızın tedavi sürecini burada gerçekleştirdik. Hepinizin malumu korona tedavisinde birçok farklı ve başarılı özellikle Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ve Türk hekimleri tarafından uygulanan bir çok farklı yöntem vardı ancak bugün burada hocamızın gerçekleştirmiş olduğu yöntem dünyada bir ilk olma özelliğini taşımakta.”Test sonuçları pozitif olan ve yoğun bakımda yatan bir hastada yaptıkları uygulamanın neticelerini aldıklarını bildiren Tekin, şöyle devam etti:”Kovid pozitif olarak görünen bir hastamızın negatife döndüğünü müjdesini buradan hem Diyarbakır’a hem Türkiye’mize hem de tüm dünyaya duyurmak Diyarbakır adına hakikaten gurur verici bir tablo. Tabi Diyarbakır özellikle bölge illeri açısından gerçekten önem taşıyan bir il konumunda.Özellikle teknik alt yapısı ve kendi kadrosuyla birlikte ciddi işlere imza atmış durumda. Bugün de bu vesileyle bir araya toplanmış bulunmaktayız. Bu başarı hikayesini ilk olarak Diyarbakır’da yazmanın açıkçası gururunu paylaşıyoruz.Tüm vatandaşlarımıza da Rabb’imden hayırlı şifalar diliyorum. Diyarbakır dimdik ayakta, Allah’ın izniyle kovid mücadelesinde gerek Diyarbakır gerek Türkiye olarak çok iyi bir başarı elde edeceğiz ve inşallah en kısa süre içerisinde kovidden kurtulmuş olacağız.”

“Gurur Duyduğumuzu İfade Etmek İstiyoruz”

Başhekim Baysal da hastanın acil servise ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle başvurduğunu, hastanın yapılan tetkiklerinde ağır pnömoni teşhisi koyduklarını söyledi.Yapılan testin pozitif çıkması üzerine hastayı yoğun bakıma yatırdıklarını bildiren Baysal, “Sonra değerli hocamla istişare edip hastamızın Türk ışın tedavi projesine uygun olduğunu tespit ettik ve bugün hastamıza bu işlemi uygulamak için karar verdik. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak sadece bölge değil Türkiye’de ilklerin bir merkezi olduğumuz için gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Dünyada İlk Olma Özelliği Taşıyor

Gerek Türkiye’de gerek tüm dünyada pandemiye sebep olan koronavirüsü ile ilgili enfekte olmuş bir vatandaşımızın tedavi sürecini burada gerçekleştirdik. Koronavirüs tedavisinde özellikle Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ve Türk hekimleri tarafından uygulanan başarılı ve birçok farklı yöntem vardı. Ancak bugün burada hocamızın gerçekleştirmiş olduğu yöntem, dünyada bir ilk olma özelliğini taşımakta. Hocamızın yoğun bakımda yatan kovid hastamıza yapmış olduğu uygulamada, kovid pozitif olan hastamızın negatife döndüğünün müjdesini buradan hem Diyarbakır’a hem Türkiye’mize hem dünyaya duyurmak, Diyarbakır adına guru verici bir tablo. Diyarbakır, özellikle bölge illeri açısından önem taşıyan bir il konumda. Özellikle teknik altyapısı ve kendi kadrosuyla birlikte ciddi işlere imza atmış durumda. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi, bugün inşallah hocamızın adını da dünyada hatırı sayılır bir yere getirmek ve hocamızla da aynı Gazi Yaşargil’e duyduğumuz gururu duymak üzere toplandık. Diyarbakır dimdik ayakta, kovid mücadelesinde gerek Diyarbakır gerek Türkiye olarak çok iyi başarı elde edeceğiz. İnşallah en kısa süre içinde kovidten kurtulmuş olacağız” diye konuştu.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal da hastanenin bir ilke daha başardığını anlatarak, şunları söyledi:

“Hastamız 46 yaşında bir erkek. 25 Haziran günü nefes darlığı şikayetiyle hastanemize başvurdu. Hastamızın tomografisini çektik. Yapılan koronavirüs testi de pozitif çıkınca, hastamızı yoğun bakıma aldık. Daha sonra yaptığımız istişareyle hastamıza ‘Türk ışını’ tedavisinin uygun olduğunu tespit ettik. Bugün hastamıza bu işlemi uygulamak için karar verdik. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bu vesileyle ilklerin merkezi olduğumuz için gurur duyuyoruz.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et