İzmir’de Depremle İlgili En Son Durum.Can Kaybı 58’e Yükseldi.

İzmir deprem son dakika haberleri  İzmir depreminde can kaybı artıyor

Son dakika deprem İzmir haberleri… İzmir’de 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Son dakika deprem bilgilerine göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 58’e yükseldi,

yaralıların sayısı ise 896’ya ulaştı. Depremde en çok hasar alan yerlerin İzmir’in Seferihisar ve Bayraklı ilçeleri olduğu görülürken, artçı depremler de sürüyor… Depremin ardından arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 9’unda çalışmaların tamamlandığı, kalan 8 binada çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Son dakika bilgisine göre ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde incelemelerde bulundu…

İZMİR SON DURUM BİLGİSİ: 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Bir seferberlik halinde çalışıyoruz. 26 farklı çalışma grubumuzla tüm çalışmalarımız devam ediyor. 26 ekip, arama-kurtarma faaliyeti başta olmak üzere barınma, enerji, ulaşım gibi alanlarda çalışmarını sürdürüyor. Hasar tespit çalışmalarını devam ediyor. 1238 binada çalışmaları tamamlamış durumdayız. Toplamda 6 yıkık, 7 acil yıkılacak, 13 ağır hasarlı, 4 orta hasarlı binamız var. Sahada hasar tespit çalışmarımız devam ediyor. Tüm gücümüzle bu çalışmaları tamamlamak istiyoruz. Hasar tespit çalışmalarını 10 günden daha erken sürede tamamlamaya çalışıyoruz. Hasarlı binalara, orta hasarlı da olsa hiçbir vatandaşımızın girmelerini önermiyoruz. Arama-kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor. 6 alanda 8 bağımsız birimimiz var. 9 apartmanda çalışmalar tamamlandı, 8 apartmanda çalışmalar sürüyor. İzmir’de ağır hasarlı 26 bina acil olarak yıkılacak” dedi.

 

58 CAN KAYBI, 896 YARALI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),İzmir’deki depremde vefat edenlerin sayısının 58’e yükseldiğini açıkladı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, saat 07.00 itibarıyla depremin ardından 40’ının büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, 812 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden (SAKOM) alınan bilgiye göre, 1’i boğulma nedeniyle olmak üzere 55 vatandaşın depremde hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, yaralanan 896 kişiden 682’sinin taburcu edildiği, 214 kişinin ise tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Bornova Jimnastik Spor Salonu ve Bornova Öğütcan Spor Salonu tahsis edilmiş toplam 288 yatak ve battaniye sevk edildi. Ayrıca 480 adet çadır Aşık Veysel ve Ege Üniversitesi alanlarına kuruldu.

DOĞANLAR APARTMANI’NDAN 3 CANSIZ BEDEN

İzmir’i vuran depremde yıkılan 7 katlı Doğanlar Apartmanı’nın enkazından 3 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Seferihisar açıklarında cuma günü meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan 7 katlı Doğanlar Apartmanı’nın enkazında sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarından acı haber geldi. Ekipler, saat 09.30 sıralarında enkaz altından 3 kişinin cansız bedenini çıkardı.

Doğanlar Apartmanı’nın enkazından şu ana kadar 14´ü sağ toplam 24 kişi çıkarıldı.

ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İzmir’deki depremin ardından hasarlı binalar dışında afetten etkilenen tüm bölgelere bugün itibarıyla elektrik arzının sağlandığını bildirdi.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hasarlı binalar dışında depremden etkilenen tüm bölgelere bugün itibarıyla elektrik arzını sağladık. Güvenlik tedbirleri kapsamında doğal gaz verilemeyen bölgelerde gaz verme çalışmaları başladı. Kalan 1854 abonemize hasar durumlarına göre kontroller yapılarak doğal gaz vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

İZMİR DEPREMZEDELERİ ÇADIRDA SABAHLADI

Merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6,8 büyüklüğünde depremi yaşayan İzmirli depremzedelerden bazıları geceyi çadırlarda geçirdi.

Bayraklı ilçesinde 283 Sokak’ta yıkılan binanın olduğu bölgede yaşayan ve evlerine girmeyen vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AFAD tarafından çadır kuruldu.

DEPREM BÖLGESİNDE GÖREVLİ PERSONEL SAYISI 6 BİN 49’A ULAŞTI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, saat 03.00 itibarıyla İzmir’de arama, kurtarma, sağlık, psikososyal destek ve insani yardım için toplam 6 bin 49 personel ile 836 araç ve 20 arama köpeği görev yapmaya başladı.

Deprem bölgesine 3 bin 66 çadır, 34 mobil baz istasyonu, 26 bin 130 battaniye, 10 bin 560 yatak, 6 bin yastık çarşaf seti, 5 mobil mutfak, 5 ikram aracı, 2 mobil sosyal hizmet aracı ve 164 bin 938 malzeme (ikram ve içecek) ulaştırıldı.

Ayrıca bölgeye 3 mobil koordinasyon tırı, 7 askeri kargo uçağı, 1 insansız hava aracı (İHA),11 Sahil Güvenlik botu, 6 helikopter, 1 dalış timi, 292 emniyet personeli sevk edildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada “Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor” denildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İzmir’de meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemede, Millî Savunma Bakanlığı bağlısı birlik ve kurumlarda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir” denildi.

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti. Vatandaşlar panik yaşarken, İzmirliler sokaklara çıktı. Depremin ardından İzmir’in üzerinde bir toz bulutunun görüldüğü görüntüler kameralara yansıdı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et